Sosyal medyada ayet ve özlü sözler paylaşan astsubay meslekten ihraç edildi

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, sosyal medya hesabında ayet, hadis ve özlü sözler paylaşan ast subayı devlet memurluğundan çıkardı.

Sosyal medyada ayet ve özlü sözler paylaşan astsubay meslekten ihraç edildi
05 Kas 2020 21:46:41

28 Şubat sürecinde alınan "YAŞ kararları" ile yüzlerce dindar asker, görevinden ihraç edilmiş birçok askerde çeşitli baskılara maruz kalmıştı.


Günümüzde de 28 Şubat sürecini aratmayan keyfi uygulamalar, 28 Şubat sürecinin bitmediğini ve dindar insanları hedef almaya devam ettiğini gösteriyor.


Çanakkale İl Jandarma Disiplin Kurulu Başkanlığı, Jandarma Astsubay Turgay Can'ın, sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle savunmasını istedi.


Astsubay Can, 10 Kasım 2018 tarihinde yapmış olduğu paylaşımda, "(İbrahim) dedi ki: 'Siz dünya hayatında aranızda sevgi vesilesi olsun diye, Allah'ı bırakıp birtakım putlar edindiniz. Sonra kıyamet günü bazılarınız bazılarınızı inkar edecek ve bazılarınız bazılarınızı lanetleyecektir. Barınacağınız yer ise ateştir ve yardımcılarınız da olmayacaktır.' (Ankebut Süresi 5)" ayetine atıfta bulundu.

"Putlardan kasıt Atatürk mü?" diye soru yöneltildi!

Astsubay Can'a; bu ayeti neden paylaştığı, yaptığı paylaşımın 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü ile ilgisinin olup olmadığı, ayette geçen put ifadesinin Atatürk için mi kullanıldığı soruları yönetildi.

Paylaşımları yaptığını kabul eden Can, " Evet doğrudur bu yazıyı ben paylaştım. Normalde hadis ve ayet paylaşıyorum. Buradaki maksadım Allah'ın, kelamını tebliğ amaçlı paylaşmaktır. Bu paylaşımın 10 Kasım'da olması tesadüftür. Putlar kelimesini 'Atatürk' için kullanmadım." ifadelerini kullandı.

"Savaş ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir" sözünü niçin paylaşıldığı soruldu!

Yine Astsubay Can'a; 8 Ekim 2018 tarihinde Aliya izzetbegoviç'ün "Savaş ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir" sözünü ve Atatürk'ün vatandaşlarla birlikte şapkalı olarak çekilmiş fotoğrafını neden paylaştığı soruldu. Astsubay Can, bu soru ile ilgili savunmasında, "Bu söz hoşuma gittiği için paylaştım. Fotoğrafta Mustafa Kemal ve arkadaşları yoktur." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, Astsubay Can hakkında, "Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna aykırı fiiler işlemek" suçlamasıyla "Devlet Memurluğundan Çıkarma" cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kaynak: İLKHA




0 Yorum

Yorum Yaz