Suriyeli Ali el Hemdan cinayeti nasıl karartılmak istendi?

Suriyeli genci vuran polis memuru tutuklandıktan bir gün sonra laboratuvarda bir çalışma yapıldı. Raporda merminin sekerek saplandığı ve atış mesafesinin belirlenemeyeceği iddia ediliyordu. Ancak ortaya çıkan gerçekler, düzmece raporu çürüttü

Suriyeli Ali el Hemdan cinayeti nasıl karartılmak istendi?
02 Oca 2022 16:18:00

18 yaşındaki tekstil işçisi Suriyeli sığınmacı Ali el Hemdan, 27 Nisan 2020'de Adana'da F. K. ismindeki bir polis tarafından öldürüldü.

Hemdan'ı vuran polis memuru, başlatılan soruşturma kapsamında olaydan bir gün sonra Adana Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmış, sorgusunda, "yorgun olduğu için sendeleyip yere düştüğünü", "düşerken silahının ateş aldığını", "öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını" söylemişti.

Olayın basına yansımasının ardından Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Hemdan'ın "uygulama noktasında 'dur' ikazına uymayarak kaçtığı, uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralandığı, yaralı olarak hastaneye sevk edildiği ama tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği" ifade ediliyordu.

Bu açıklama medya kuruluşlarınca geniş biçimde haberleştirildi.

Haberlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, vurulan gencin ailesini arayarak taziye dileklerinde bulunduğu da belirtiliyordu.



0 Yorum

Yorum Yaz