Suudi Arabistan'da şaşırtan tweet: Salman kral olacak

İran medyasında yer alan haberlere göre, El Arabiya, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın kral olarak atanabileceğini belirten bir mesaj paylaştı. Ancak tweet birkaç saat sonra silindi. Twitter mesajının neden silindiği henüz bilinmiyor.

Suudi Arabistan'da şaşırtan tweet: Salman kral olacak
09 Kas 2017 10:10:00
Veliaht Prens Selman, Suudi Arabistan'da eşi görülmemiş gözaltı operasyonlarının arkasındaki isim. Yaz mevsimi başında Veliaht Prens koltuğuna resmen oturan genç Selman, uzun olması beklenen iktidarını engelleyebilecek herkesi saf dışı bırakıyor.

Üç yıldır İran'ın desteklediği Husilere karşı savaşan Suudi Arabistan, henüz istediği ilerlemeyi sağlayabilmiş değil. Lübnan'da ise ABD'yle birlikte Hizbullah'ın saf dışı edilmesi gündemde.

SUUDİ ARABİSTAN'DA NELER OLUYOR?

Son yılların en büyük siyasi kriziyle çalkalanan Suudi Arabistan'da, yolsuzluk komisyonu 11 prens ve görevdeki 4 bakan TV sahipleri ve iş adamları dahil onlarca kişiyi gözaltına aldı. Peki Suudi Arabistan'da 'darbe' yaratan bu krizin kaynağı ne? Politika analizlerine bakıldığında, operasyonun arkasında iktidarını sağlamlaştırmak ve reformlarına zemin hazırlamak isteyen 32 yaşındaki Veliaht Prens bin Salman var. Diğer yandan, gözaltına alınanlar arasında Bodrum sevdasıyla bilinen Twitter'ın ikinci en büyük hissedarı Prens El Velid bin Talal da bulunuyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz