Suudi Arabistan'daki Prens Operasyonunun Arkasındaki Sebep: ARAMCO

Suudi Arabistan'da yaşanan saray içi darbe akıllara bir çok soru işareti getiriyor. Prenslerin yolsuzluk yaptığı iddia edilirken, ne konuda suçlandıkları ise net olarak halen açıklanmadı.

Suudi Arabistan'daki Prens Operasyonunun Arkasındaki Sebep: ARAMCO
08 Kas 2017 16:42:41

Suudi Arabistan'da Cumartesi gecesi başlayan yolsuzluk operasyonları 11 Prens ve onlarca bakanın gözaltına alınması, iki prensin ölmesi ile sonuçlandı. Dünyanın gözü Körfeze çevrilmişken en merak edilen konulardan biri de bu dalganın altında ABD Başkanı Trump'ın olup olmadığıydı. Başkan Trump, ise "Kral ve Veliaht ne yaptığını biliyor" dedi. Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, bugünkü köşesinde operasyonların bilinmeyen yönünü anlattı. Işık, konunun ARAMCO ile alakalı olduğunu ve söz konusu prenslerin bu şirketin, borsaya açılmasına yani ABD ekonomisine dahil olmasına karşı çıktığını yazdı.

2 TRİLYON DOLARLIK PETROL ŞİRKETİ

Gözaltına alınan isimlerin, dünyanın en büyük petrol şirketi ARAMCO (Arabic American Petrol Oil Company) ile bağlantılı olduğunu ifade eden Işık, şirketin piyasa değerinin 2 trilyon dolar olduğunu yazdı. Şirketin hisselerinin Suudi Arabistan yönetimine ait olduğunu ancak yönetimle ilgili kararları Amerikalıların verdiğini yazan Posta yazarı, "Amerika Birleşik Devletleri, uzun süredir 2 trilyon dolarlık bu dev şirketin -merkezi New York'ta bulunan- borsaya açılmasını ve bu kaynağın Amerikan ekonomisine dahil olmasını istiyordu" dedi.

CIA'NİN FİŞLEDİĞİ İSİMLER

Işık "Tutuklanan ne kadar bakan, prens, bürokrat varsa tamamının bir şekilde ARAMCO ile bağlantısı var. Ve neredeyse tamamı ARAMCO'nun borsaya açılmasına sıcak bakmayan, CIA tarafından “fişlenmiş” isimler" diye yazdı.

TALİMATI TRUMP VERDİ

Trump'ın operasyonlardan önce Suudi Arabistan'a son kez uyarıda bulunarak "Geç kalıyorsunuz" dediğini belirten Candaş Tolga Işık, "Trump'ın bu uyarısından birkaç saat sonra Suudi Arabistan'da kıyamet koptu. Kral'ın talimatıyla ülkede adeta bir “saray darbesi” yapıldı. Bir başka deyişle Suudi Arabistan'daki saray darbesi Trump'ın “Önce Amerika” politikasının bir gereğidir " ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz