Taksim'de polis şiddeti: İki kardeş ara sokakta darp edildi

Taksim'de kimlik kontrolü için durdurulan 14 ve 22 yaşındaki kardeşlerin polis tarafından darp edildiği belirtildi. Kardeşlerin babası olayı doğrularken "Polislerin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Taksim'de polis şiddeti: İki kardeş ara sokakta darp edildi
25 Nis 2022 15:56:31

 İstanbul Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü önünde Mardinli kardeşler 14 yaşındaki Enes Alp ve 22 yaşındaki Ömer Alp’a ait çekilmiş bir video sosyal medyada gündem oldu. Kardeşlerin elleri kelepçeli ve gözleri mor görüntülerini paylaşılırken polisler tarafından darp edildikleri belirtildi. Alp kardeşlerin babası Rıdvan Alp, şiddet olayını doğruladı.

ŞİDDET GÖREN ÇOCUKLARIN BABASI ANLATTI: OLAY NASIL YAŞANDI?

Baba Rıdvan Alp yaşananları şöyle anlattı: “Büyük oğlum küçük kardeşini yanına alarak Taksim’den bayramlık için ayakkabı almaya gittiler. Taksim’de sivil polisler çocukların önünü keserek kimlik istiyor. Büyük oğlumun o sırada kimliği yanında değil. Polis ısrarla kimliği sorup çocuğumun telefonunu almaya çalışıyor. Küçük oğlum da ‘telefonu almayın’ dediği için kendisine yumruk atıyorlar. Büyük oğlum da araya girince polisler ikisini de alıp ara sokaklarda tekme tokat dövüyor. Bir turist yaşananları kameraya alarak çocukların bırakılmasını istiyor. Daha sonra polisler çocukları alarak emniyete götürüyor.”

‘BUNU KİMSEYE YAPMA HAKLARI YOK’

Alp hastanen darp raporu aldıklarını söyleyerek çocuklarına işkence eden polislerin peşini bırakmayacaklarını hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi. Alp son olarak şöyle devam etti: “Biz bu ekonomik koşullara rağmen çocuklarımızın hiçbir şeyi eksik olmasın istiyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. Onları el üstünde tutuyoruz. Çocukları barbarca döven polislerin ortaya çıkması ve cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Bunu kimseye yapma hakları yok.”

Kaynak: DUVAR



0 Yorum

Yorum Yaz