Tam kapanma nasıl uygulanacak? İşte madde madde tam kapanma kuralları

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a 17 günlük tam kapanmaya geçildiğini duyurdu. Peki tam kapanma nasıl uygulanacak? Hangi kurallar olacak?

Tam kapanma nasıl uygulanacak? İşte madde madde tam kapanma kuralları
26 Nis 2021 22:30:16

 Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsle mücadele için 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağını açıkladı:

- Tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık.

- (Kovid-19) Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz

- Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

Konuşmasının sonuna doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanmanın detaylarını açıkladı.

Buna göre;

• Tam kapanma, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek.

• Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

• Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

• Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

• Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

 Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.



0 Yorum

Yorum Yaz