TBB Başkanı Feyzioğlu: Sorunların çözümü hukukun üstünlüğünü sağlamaktan geçer

TBB Başkanı, telefon ettiğinde Cumhurbaşkanı'na ulaşabildiğini, Adalet Bakanı ve Meclis Başkanı'yla görüşebildiğini söyleyerek, "Şimdi ben niye kavga edeyim" dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu: Sorunların çözümü hukukun üstünlüğünü sağlamaktan geçer
17 Kas 2019 17:06:04

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, başkanlığını Nedim Abi'nin yaptığı Suriçi Platformu'nun İstanbul'daki etkinliğinde konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Adli Yıl Açılış törenine gitmesinin ardından iktidara yakın olmakla eleştirilen Feyzioğlu, konuşmasında "Adalet Bakanı el uzattı, gel yargı reformunu birlikte yazalım dedi ve benim üslubum değişti" ifadelerini kullandı. 

Topkapı Akgün Hotel'deki etkinlikte eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk'ün ağabeyi Nejdet Külünk'ün ardından konuşan Feyzioğlu, sözlerine "Bir topluluğun efendisi ona hizmet edendir" hadisi şerifiyle başladı. "Bu cumhuriyete, 82 milyona kim hizmet ediyorsa onun efendisi odur" diyen Feyzioğlu, Türkiye'nin ekonomi, terör, Suriye ve PKK koridoru ile Doğu Akdeniz ve Kıbrıs olarak sıraladı. 

"Sorunların çözümü hukukun üstünlüğünü sağlamaktan geçer"

Tüm sorunların çözümünün adeletle hukukun üstünlüğünü sağlamaktan geçtiğini, adalete sığınanların güven duymasıyla, liyakatle, eğitimle mümkün olduğunu ifade eden TBB Başkanı, "Vatanseverlik sözle olmaz, görevini en iyi şekilde yapmakla olur. Vatandaşa küçüklük hissi veriyorsanız vatansever olamazsınız. Görevinizi yaparken bunu vatandaşa hissettirmeniz lazım" dedi. 

"Türkiye'nin çıkışı tarıma dayalı sanayi"

Ekonomideki sorunların çözümü için üretim ekonomisine geçişin şart olduğunu savunan Feyzioğlu, Türkiye'nin sanayileşmek zorunda olduğunu ve tarıma dayalı sanayinin Türkiye'nin çıkışı olduğunu ifade etti. 

"IŞİD için ABD'ye silah bıraksın diyebiliyor muyuz?"

Terörle mücadeleye de değinen Feyzioğlu, "Terörle, teröristle silahlı mücadele şarttır. Terörü, teröristi silahla dize getirirsiniz" dedi. Devletin silahı hukuka uygun kullanması gerektiğinin de altını çizen Feyzioğlu, "Ordu ve polisimizi terör örgütü ile aynı kefeye koyamazsınız" dedi ve ekledi:

Terör örgütü silah bıraksın sende silah bırak diyenin yüzüne bakılmaz. IŞİD için ABD silah bıraksın diyebiliyor muyuz?

"Türkiye'nin dama ihtiyacı var"

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin alınmasına değinen TBB Başkanı, "Türkiye'nin hava sahasında dama ihtiyacı var. Kasıtlı bir şekilde bizi uzun süre hava savunma sanayisinden muaf tuttular. Türkiye S-400, Patriot ve Avrupa'dan hava savunma sistemleri almalı ve bunları bizler de yapmalıyız" dedi. 

"Türkiye kendi eliyle PKK'ya devlet kurdurtmuş olur"

Suriye'deki gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, operasyon düzenlenen Kuzey Suriye'deki bölgelerin Cenevre'de yazılan Suriye anayasasında özerk bölge olarak tanımlanması halinde Türkiye'nin kendi eliyle PKK'ya devlet kurdurtmuş olacağını söyledi. 

"Esad hükümeti ile aracısız konuşmalıyız"

"Esad hükümeti ile aracısız konuşmalıyız. Esad'ı kendi Kürt vatandaşlarına kimlik verdirmeye zorlamak, Suriye’nin tamamını güvenli bölgeye çevirtmeliyiz." diyen TBB Başkanı, "Çin ve Rus sermayesi ile birlikte Türkiye Suriye'yi yeniden imara başladığında burayı yumuşak güçle ihya edebilir" görüşünü savundu.

Doğu Akdeniz ve Kıbrıs sorununun PKK'dan ayrı olmadığını, Hatay'ın emperyalistlerin bir numaralı hedefi olduğunu savunan Feyzioğlu, "Hatay’ın vatan toprağına katılması Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den çıkmaması anlamındadır." dedi.

Etiketler:   metin feyzioğlu


0 Yorum

Yorum Yaz