TBMM'de yiyecek ve içecek fiyatları cep yakıyor(!)

TBMM’de içecek, yiyecek ve hizmet fiyatlarına yıllar sonra rekor oranda zam geldi

TBMM'de yiyecek ve içecek fiyatları cep yakıyor(!)
08 Ağu 2019 11:48:46

TBMM Başkanlık Divanı’nda Meclis lokantalarında fiyat artışı kararı alınmasının ardından ilk zamlar Meclis’te bulunan çay ocaklarına geldi. TBMM’de 50 kuruşa satılan Türk kahvesi yüzde 100 zamlanırken, 25 kuruş olan çayın fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Yaklaşık 3 haftadır tatilde olan TBMM’de çay ocağındaki içecek fiyatlarından, kuaför hizmetine kadar pek çok ürün ve hizmet rekor oranda zamlandı.

ZAM ORANI YÜZDE 25-100 ARASINDA

Zamdan önce 3,5 TL’ye satılan tostun fiyatı 5 TL’ye çıkarken, 50 kuruşa satılan sade kahvenin fiyatı da 1 TL oldu. 25 kuruş olan bitki çayının fiyatı 50 kuruşa çıktı. 25 kuruşa satılan bardak suyun fiyatı da yüzde 100 zamlanarak 50 kuruşa yükseldi. 1 TL’ye satılan ayranın fiyatı yüzde 50 zamlanarak 1,5 TL’ye çıktı. Meyve suyu ve kolalar 2 TL’den 2,5 TL’ye yükseldi.

BAŞKANLIK DİVANI'NDA ZAM ELE ALINMIŞTI

Temmuz ayının başında gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında; TBMM lokantasındaki yemek fiyatlarına artış yapılması da ele alınmıştı. Ucuz olmasıyla zaman zaman gündeme gelen TBMM lokantasındaki mevcut fiyatlarla yapılan satışların zarara neden olduğu gerekçesiyle zamlanması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda yemek fiyatlarına yüzde 50'ye varan oranlarda zam yapılması beklenirken, söz konusu zamlar henüz menüye tam olarak yansıtılmamıştı.

SAÇ 10, SAKAL TRAŞI 5 TL

TBMM'de hizmet veren kuaförlerde erkek saç tıraşı 7 TL'den 10 TL'ye çıkarken, sakal tıraşı da 3 TL'den 5 TL'ye yükseldi.


Etiketler:   TBMM Zam


0 Yorum

Yorum Yaz