TCDD'nin Ankara'daki tarihi binası Medipol'e verildi

TCDD Misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildiği ortaya çıktı. Medipol Üniversitesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ait.

TCDD'nin Ankara'daki tarihi binası Medipol'e verildi
27 Tem 2019 18:15:49

Ankara Tren Garı kampüsü içerisinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ’ye devredilen TCDD Misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildiği ortaya çıktı. Medipol Hastanesi ile üniversitesinin sahibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.  Fahrettin Koca aynı zamanda Erdoğan ailesinin doktoru.

TARİHİ BİNA 1928 YILINDA YAPILDI

Birgün gazetesin'in haberine göre Devlet Demir Yolları ikinci İşletme Baş Müdürlüğü olarak kullanılan ve ardından misafirhaneye dönüştürülen tarihi bina 1928 yılından yapıldı. Bina, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu bilinen 2018 yılında kurulan Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildi.

TARİHİ YAPILAR DEVREDİLDİ

İçerisinde tescilli kültür varlığı olan müzenin de bulunduğu TCDD ikinci bölge binası, kreş, lojmanlar, Sanat Galerisi ve Ankara Misafirhanesi ile birlikte devredildi. 78 bin metrekarelik alanın Hazine’ye devredilmesine ilişkin protokol, Maliye Bakanlığı, TOKİ ve TCDD İşletmesi arasında 13 Mart 2018’de imzalandı. Devredilen alanın ve binaların Gazi Üniversitesi’nden bölünerek kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne verileceği iddia edilmişti. Ancak daha sonra Medipol Üniversitesi’ne devri yapıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz