Temel Karamollaoğlu'ndan Alparslan Kuytul açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Alparslan Hoca'nın tahliye edilmesine dair açıklamalarda bulundu.

Temel Karamollaoğlu'ndan Alparslan Kuytul açıklaması
11 Ara 2019 15:56:41

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin eğitim binasında haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, konuşmasının ilk bölümünde Alparslan Kuytul Hoca'nın tahliye edilmesi konusuna yer verdi.

663 günlük tutukluluk sonrası tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca'ya dair konuşan Karamollaoğlu, tahliye kararından memnuniyet duyduklarını belirtti. Karamollaoğlu, konuya ilişkin olarak, "Bildiğiniz gibi iki yıldır tutuklu bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul tahliye edildi. Bundan dolayı memnuniyet duyduğumuzu kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettiğimizi bilmenizi de arzu ederim" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun konuya ilişkin sözleri şu şekilde:

Bir taraftan 'İnsan Hakları Günü' dünya gündemine oturuyor. Bir taraftan da insan hakları ihlalleri hiç ama hiç durmuyor. Biz insan hakları dediğimiz zaman cinayetler de bunun içinde var, fikir özgürlükleri, inanç özgürlükleri de var. Fakat bunların içinde bizim yakında yaşadığımız bir hadise, en azından yüreğimize su serpti diyebiliriz. Bildiğiniz gibi iki yıldır tutuklu bulunan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul tahliye edildi. Bundan dolayı memnuniyet duyduğumuzu kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettiğimizi bilmenizi de arzu ederim. Hiçbir zaman biz bu konularda ve benzer konularda sadece fikrini dile getirdi diye insanların cezalandırılmasını doğru bulmadık bundan sonra da bulmayacağız. Bu olaylara yaklaşırken her zaman insan hakları ve adalet merkezli davrandık. Bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğiz. Biz inancımız gereği her zaman haklının yanında olmayı adaletten yana olmayı mazlumların hakkını savunmayı benimsemiş bir siyasi partiyiz. Zulüm kimden gelirse gelsin her zaman karşısında olacağız. Mazlum kim olursa olsun onun da yanında olacağız. Bunun bilinmesini arzu ediyorum. Ve bu duygu ve düşüncelerle bütün mağdurların acılarını paylaştığımızı en kısa zamanda bu mağduriyetlerin bütününün giderilmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Alparslan Kuytul'un kendisine ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyorum.




0 Yorum

Yorum Yaz