Tertemiz ve mütevazi bir hayat yaşayan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 25 yıllık paltosu!

Tertemiz ve mütevazi bir hayat yaşayan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 1993 yılında Van’da çekildiği bir fotoğraf ile 8 Şubat 2018’de adliyeye sevk edilirken ki fotoğraflarda üzerinde aynı paltonun olması sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Tertemiz ve mütevazi bir hayat yaşayan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 25 yıllık paltosu!
16 Mar 2018 19:35:27

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Şubat’ta adliyeye sevk edilirken ilk görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafta Hocaefendi’nin üzerinde lacivert çizgili bir palto olduğu görülürken yine sosyal medyada Hocaefendi’nin 90’lı yıllarda Van’da çekilen bir fotoğrafının yayınlanması ve üzerinde aynı paltonun bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından yayınlanan fotoğraflar, takipçiler tarafından “Hocaefendi’ye iftira atanlar bu fotoğraflara bakıp utanmalılar…” şeklinde yorumlandı.

Ayrıca Hocaefendi’ye ait 30 yıllık kahverengi ev ceketi eşi Semra Kuytul’un ev ortamından paylaştığı resimlerde görüldü.

Semra Kuytul Hocahanım’da yazdığı bir yazıda bu konuya değinerek “O, 30 yıllık ceketi ile mutlu.. 30 yıldır kullandığı (kahverengi ceketi) ev ceketini yanına götürdüm cezaevine, “Ceketimi görünce eski dostumu görmüş gibi mutlu oldum” dedi bana…” demişti.

İnsanların maslahatı için rahatından, hayatından vazgeçen bir kanaat önderi olarak tanınan Hocaefendi’nin hayatına şahit olanlar atılan iftiralara büyük tepki göstererek destek oldular.

Tüketim çılgınlığının yaşandığı israf çağında kendine ait eşyaları bu kadar dikkatli, israf etmeden, uzun süredir kullanıyor olması hayatının ne denli mütevazi ve temiz olduğunu ortaya koydu. Böylesi temiz bir şahsiyete sahip olarak tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mesnetsiz iftiralarla tutuklu yargılanması takipçilerinin yüreğini bir kez daha sızlattı.

Hocaefendi talebelerine sürekli olarak yapmış olduğu derslerde “Bu dava da hizmetçilik makamından başka bir makam yok” diyerek, Allah yolunda menfaat gözetmeden hizmet etmeyi öğrettiği bilinmektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz