Teşrik tekbirlerini unutmayın!

'Arefe Günü' farz namazları sonrasında getirilen 'Teşrik Tekbiri' zikri Müslümanların önemli dini vazifelerindendir.

Teşrik tekbirlerini unutmayın!
10 Ağu 2019 08:35:23

Bugün Müslümanlar için büyük bir ibadet günü olan ve Hicri takvime göre Zilhicce' nin dokuzcu günü Kurban Bayramı'nda bir önceki gün olan 'Arefe Günü' olarak kabul ediliyor.

Arefe günü yapılması gereken dini vazifelerin başında ise 'Teşrik Tekbiri' zikrinin okunması gelir.

Bu tekbirin ilk vakti arefe günü sabah namazının farzının selamından sonradır. Son vakti ise Zilhicce ayının onüçüncü günü ikindi namazının farzının selamından sonradır. Tekbirler yirmi üç vakitte tamam olur.

Bu yirmi üç vakitte her kimin üzerine beş vakit namaz farz ise, o kimse üzerine farz namazlardan selam verdiğinde hemen tekbir okuması vacip olur.

Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri nasıl alınıyor?

Kurban Bayramı’nın arefe gününün (bugün) sabah namazından itibaren bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakit farz namazına müteâkip birer defa getirilen tekbire, “teşrik tekbiri” denir.

Teşrik tekbiri getirmek farz mı?

Hanefî Mezhebi’ne göre her farzın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslüman’a vaciptir. İmam Ebû Yusuf ve İmam Muhammed'e göre bu tekbirlerin söylenmesi kadın-erkek her Müslümana vacip. Bu tekbirleri söylemek, Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre sünnet, Mâlikî mezhebine göre ise müstehap.

Teşrik tekbiri okunuşu şu şekilde:




0 Yorum

Yorum Yaz