Toplu ulaşımda eşleştirme zorunluluğu başladı

HES koduyla İstanbulkart'larını eşleştirmeyen vatandaşlar bugün itibariyle toplu ulaşım araçlarını kulllanamayacak!

Toplu ulaşımda eşleştirme zorunluluğu başladı
15 Oca 2021 09:32:33

İçişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılının Eylül ayında yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu kararı alınmıştı. Genelge ile koronavirüs tanılı hasta ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanması engelenmesi amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile İstanbulkart arasında entegrasyonunun sağlanmasıyla, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarını bitirdi.

Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş yeni tip koronavirüs ( Covid-19) hastalarının veya bu kişilerle temasta bulananların İstanbulkart’ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkart’ları kişiselleştirilecek kullanılacak.

2021 yılının 15 Ocak tarihi yani bugün İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için son tarih olarak belirlenirken bugüne kadar eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar toplu ulaşımdan faydalanamayacak.

Diğer bir yandan; İstanbul'da bugün itibariyle 20 yaş altı ve 65 yaş üstündekiler toplu taşıma araçlarını kullanayacak.

EŞLEŞME NASIL YAPILIR?

Eşleştirme işlemi "istanbulkart.istanbul" sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz