Trump'tan Müslümanları aşağılayan paylaşımlar

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından aşırı sağcı bir İngiliz grubun Müslümanlar'ı aşağılayan videolarını retweet etti.

Trump'tan Müslümanları aşağılayan paylaşımlar
29 Kas 2017 15:57:47

Donald Trump, 'Britain First' (Önce İngiltere) aslı Müslüman ve göçmen karşıtı aşırı sağcı grubun 3 videosunu Twitter hesabından 'retweet' etti.

2011'de aşırı sağcı 'Britanyalı Ulusal Parti'nin (BNP) eski üyeleri tarafından kurulan grubun başkan yardımcısı Jayda Fransen'a ait videoların ilkinde iki çocuğun kavgası görülüyor.

Kışkırtıcı olması için videonun başlığı  'Müslüman göçmen, koltuk değnekli Hollandalı çocuğu dövüyor' olarak konulmuş.

İkinci videoda kimliği belirlenemeyen bir kişinin 'Bakire Meryem'in bir heykelini kırdığı görülürken, diğer videoda Mısır'da devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçilerinin 2013'teki olaylar sırasında İskenderiye kentinde muhaif gençleri çatıdan attığı görüntüler paylaşıldı.

Reuters'e göre Bakire Meryem'in heykelinin kırıldığı görüntüler Suriye'de çekilmiş ve 2013'den beri sitede yayında.

Mesajların ardından yüzlerce sosyal medya kullanıcısı Trump'ı paylaşımları nedeniyle eleştirirken, takipçi sayısı 50.000'den fazla olan Fransen, ABD Başkanı'nın paylaşımlarını retweet etmesini coşkuyla karşıladı.

Fransen Twitter'daki açıklamasında "Donald Trump bu videoları retweetledi. 44 milyon takipçisi var. Tanrı, Trump'ı ve ABD'yi kutsasın" dedi.

Fransen'a ay başında  Belfast'ta yaptığı bir konuşmada 'tehditkar, taciz eden, aşağılayıcı söz ve davranışlarda bulunma'  suçlamaları yöneltilmişti. Fransen'ın duruşması aralık ayında görülecek.



0 Yorum

Yorum Yaz