Tüm STK'lar Hedef Tahtasında

Avukat Adem Tural, müvekkili Alparslan Kuytul Hoca hakkında hazırlanan yeni iddianamenin daha önce paylaşılmayan bazı kesitlerini de kamuoyuyla paylaştı.

Tüm STK'lar Hedef Tahtasında
29 Tem 2019 23:39:04


Avukat Adem Tural, müvekkili hakkında hazırlanan yeni iddianameden bazı kısımları daha önce kamuoyuyla paylaşmış ve iddianame, bir çok camiadan sert tepki toplamıştı.

HİÇ KİMSENİN HUKUKİ GÜVENLİĞİ YOK

Alparslan Hoca hakkında iddia edilen hususlardan bazılarını seri tweet şeklinde paylaşan Tural, iddianamenin niyet okuma sonucu hazırlandığını ve ülkede hiç kimsenin hukuki güvenliğinin kalmadığını belirtti.

BU İDDİANAME İLE BÜTÜN STK'LAR HEDEF TAHTASINDADIR

Tural, tweet dizisinin ilkine, suç unsuruna dayandırılmayarak bir gruba benzetme ve niyet okuma suretiyle hazırlanan iddianamenin ilgili kısmını paylaşarak başladı.

Daha sonra, dosyada yer alan "Furkan Vakfı ve FETÖ’nün amaç ve faaliyetlerinin benzediği" iddialarını paylaşan Tural, "bu açıklamalara dayanarak ülkedeki bütün STK'lar terör örgütü ilan edilebilir" ifadelerini kullandı.

Resim

Resim


SAVCININ "İLERDE DEVLETİMİZİ YIKABİLİRLER" HİSSİYATI (!)

Tural, ayrıca Alparslan Hocanın laikliğe karşı konuşmaları üzerinden savcının vardığı "amaçlarının, önce sözde meşru yollarla bu olmadığı takdirde kıyam ile kaldırmak ve devletimizi yıkmak olduğu" iddiasını da paylaştı.

Resim

İddia Makamının Nisa 59. Ayetle Cevap Çabası(!)

Dosyada iddia makamının Alparslan Hocanın "Kur'an hakem olsun " çağrısını da PKK propagandası olarak yorumlaması ve Nisa 59 ile 61. ayetlere açıklık getirmeye çalışmalarını da paylaşan Tural, "Hocanın PKK'yı terör örgütü gördüğüne ilişkin açıklamalarına internetten kolayca ulaşılabilir" notunu da düştü.

Resim

Konu ile ilgili paylaşımlarını ise " Hoca hakkında "fikirlerinden dolayı" anayasal düzeni değiştirmekten yargılanıyor gibi iddianame hazırlanması, bütün islami camiaya açık bir mesajdır!" ifadeleriyle sonlandırdı




0 Yorum

Yorum Yaz