Türkiye'den İsrail'e Büyükelçi...

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile büyükelçiler atandı. Yabancı basında yer alan iddialara göre Türkiye, Siyonist İsrail'e 2 yıl sonra yeniden büyükelçi atadı.

Türkiye'den İsrail'e Büyükelçi...
10 Ara 2020 16:12:16

2018 yılının Mayıs ayında ABD Kudüs'ü Siyonist İsrail'in başkenti olarak tanımış ve bunun üzerine Türkiye Tel Aviv'in Türkiye büyükelçisini geri çağırarak Siyonist İsrail'in büyükelçisini de geri göndermişti.

2020 yılı büyükelçi atamalarının Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulmasının hemen ardından yeni bir iddia yayıldı. Söz konusu iddiaya göre yaklaşık 2 senenin ardında Türkiye tekrardan Siyonist İsrail'e büyükelçi atadı!

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E TEKRARDAN BÜYÜKELÇİ!

Al Monitor'de yer alan iddiaya göre Türkiye, Siyonist İsrail'e tekrardan büyükelçi ataması yaptı. "Türkiye ilişkileri normalleştirmek için Erdoğan yanlısı İsrail büyükelçisini seçti" başlığı ile Amberin Zaman tarafından hazırlanan habere göre Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Ufuk Ulutaş'ı İsrail Büyükelçisi olarak atadı. Bazı Arap ve İbrani kaynaklardaki iddiaya göre ise Türkiye, Siyonist İsrail'le ilişkilerini normalleştirme çabaları doğrultusunda İsrail'e yeni bir büyükelçi atadı.

AMAÇ YENİ ABD BAŞKANI BİDEN İLE İYİ GEÇİNMEK

Al Monitor'de yer alan habere göre büyükelçi atamasını ABD Başkanı Joe Biden memnuniyetle karşıladı. Habere göre bu atama ile Ankara, Siyonist İsrail ile işbirliği kurarak Biden yönetimi ile iyi geçinmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda Muhabir Amberin Zaman Al-Monitor'un 30 Kasım'da yaptığı ilk haberi hatırlatarak, Türkiye'nin Milli İstihbarat Başkanı Hakan Fidan'ın İsrailli yetkililerle gizli görüşmeler yaptığını ve bu görüşmelerde büyükelçilik düzeyinde bağların yeniden kurulması fikri ortaya çıktığını ifade ediyor.




0 Yorum

Yorum Yaz