Türkiye'yi Şaşkına Çeviren Gözaltı Vakasında Mağdurların İfadesi Ortaya Çıktı

26 Ekim'de Ankara'da alışveriş yaparken Terörle Mücadele Ekiplerince haksızca gözaltına alınan 7 bayandan birinin emniyete verdiği ifade metni ortaya çıktı. İşte mağdur bayana sorulan dikkat çeken sorular;

Türkiye'yi Şaşkına Çeviren Gözaltı Vakasında Mağdurların İfadesi Ortaya Çıktı
29 Kas 2018 22:07:16

26 Ekim'de Ankara'da bir alışveriş mağazası önünde meydana gelen vukuat sıcaklığını korumaya devam ediyor. Çocuklarıyla alışverişe çıktıkları bir günde TEM tarafından türlü hukuksuz muamelelerin ardından gözaltına alınan 2 çocuk ve 7 bayandan birinin emniyete verdiği ifade metni ortaya çıktı.

"Terör propagandası" gibi skandal bir iddia ile gözaltına alınan bayan ve çocuklar 8 saat boyunca tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Diğer altı bayandan ayrı bir mağazada bağımsız olarak alışveriş yapan E.S’nin boynunda özgürlük simgeli atkı olması sebebiyle Terör örgütü propagandası iddiasıyla gözaltına alınmaları ise sert tepki çekti.


E.S’nin avukat eşliğinde emniyete verdiği ifadede sorulan sorular pes dedirttirdi.
Terör mahkemesinden ilk duruşmada tahliye edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Ankara Furkan Derneğinin kurucusu olarak gösterilmeye çalışılması ise dikkatlerden kaçmadı.

İste Ankara TEM Biriminin Alışveriş yaparken gözaltına alınan bayana yönelttiği sorular ve mağdurun ifadesi;



0 Yorum

Yorum Yaz