TÜSİAD'dan 100 bin gence teknoloji eğitimi

TÜSİAD'dan 100 bin gence teknoloji eğitimi
31 Mayıs 2021 18:55:13

TÜSİAD'dan 100 bin gence teknoloji eğitimi verecek. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD), dijital dönüşümü desteklemek için başlattığı "İşim Gücüm Geleceğim" projesi kapsamında, dört yılda 100 bin gencin, "aranılan uzmanlık alanlarında" eğitimi hedefleniyor. Projenin tanıtımında konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski,"İşim Gücüm Geleceğim Projesi ile ülkemizde teknoloji üretim ve kullanma yetkinliğinin artırılması vizyonuna paralel olarak işgücünün bu dönüşüme ayak uydurması konusunda katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, genç profesyoneller, www.isimgucumgelecegim.org web sitesinden başvurarak, başta yapay zekâ ve veri analitiği olmak üzere, geleceğin teknoloji alanlarıyla ilgili ücretsiz eğitim alabilecekler.

TÜSİAD'ın üyeleri arasında yapmış olduğu anket çalışmasının ortaya çıkardığı insan kaynağı ihtiyacını temel alan, "İşim Gücüm Geleceğim" platformu, genç profesyonellerin ilgi duydukları alanlardaki çevrimiçi eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanmalarına olanak sağlıyor.  Platformda “Veri Bilimi, Yazılım Geliştirme, Veri Analizi ve Görselleştirme, Bulut Çözümleri, Mobil Uygulama Geliştirme, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik” olmak üzere yedi eğitim programı bulunuyor.



0 Yorum

Yorum Yaz