Tutuklanan Furkan Gönüllüsü Rıdvan Biçen Hakkında Avukatından Basın Açıklaması

Furkan Gönüllüsü Rıdvan Biçen'in skandal gerekçelerle tutuklanmasının ardından avukatı, Gaziantep Adliyesi önünde kamuoyu açıklaması yaptı.

Tutuklanan Furkan Gönüllüsü Rıdvan Biçen Hakkında Avukatından Basın Açıklaması
20 Şub 2022 17:59:38

Furkan Hareketi Gönüllüsü Rıdvan Biçen'in skandal gerekçelerle tutuklanmasının ardından Avukat Yusuf Işık, Gaziantep Adliyesi önünde kamuoyu açıklaması yaptı.

"Yaptığınız hukuksuzluklar gün gelecek sizi hukuktan medet umar hale getirecek!" diyen Işık, şu ifadeleri kaydetti:

"19.02.2022 tarihinde müvekkilimiz Rıdvan Biçen’in Nizip’te gözaltına alındığı haberi tarafımıza ulaştı. Bunun üzerine detaylı bilgi almak ve müvekkilimizin durumunu öğrenmek için Nizip polis merkezine intikal ettik.

Müvekkilimizden edindiğimiz bilgiye göre, polis memurlarınca kendisinin ifadesinin alınıp, bırakılacağı beyan edilmiş. Ne var ki, sonrasında savcılığın talimatıyla gözaltında tutulmasına karar verilmiştir.

Bugün sabah saatlerinde savcı karşısına çıkarılan müvekkilimiz, ortada haklı bir gerekçe olmadan tamamen soyut iddialar ile savcılığın tutukluluk istemiyle sulh cezaya sevk edilmesi sonucunda, sulh ceza hakiminin vermiş olduğu haksız ve hukuksuz kararla tutuklanmıştır.

Müvekkilimiz Rıdvan Biçen’in basit  bir suçlamayla, kaba bir ifadeyle yatarı bile olmayan bir suçtan ötürü tutuklanarak cezaevine gönderilmesi büyük bir hukuk garabetidir. Vatandaşın yargıya olan inancı tamamiyle bitmiştir. Taraf olmazsan bertaraf olursun anlayışı kabul edilemez.

Hukuk, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Yaptığınız hukuksuzluklar gün gelecek sizi hukuktan medet umar hale getirecek. Meydana getirdiğiniz düzen yerin dibine batsın."



0 Yorum

Yorum Yaz