Tutuklu Kırım Müslümanları Rusya’ya götürüldü

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da gözaltına alınan Müslümanlar 26 Mayıs Perşembe günü Rusya’ya götürüldü.

Tutuklu Kırım Müslümanları Rusya’ya götürüldü
30 Mayıs 2016 12:33:14

Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrinde bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Mahkemesi’nde yapılacak duruşmaya 5 gün kala Kırımlı Müslümanlar Ruslan Zeytullayev, Rüstem Vaitov, Nuri Primov ve Ferrat Sayfullayev, Rostov’a sevk edildi. Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komitesi Başkanı Zair Smedlâyev, “Onlara baskı uygulamak amacı ile götürüldü. Oradaki koşullar çok daha sert” dedi.

Kırım Haber Ajansı qha'da yer alan habere göre, Rusya’da yasak olan “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında yargılanan Ruslan Zeytullayev, Rüstem Vaitov, Nuri Primov ve Ferrat Sayfullayev 2015 yılının Ocak ayında gözaltına alındı ve Rusya Ceza Kanunu’nun 205.5. maddesini (Rus mevzuatına göre terör örgütü olarak kabul edilen bir teşkilatın faaliyetlerini düzenlemek ve böyle örgütün faaliyetlerinde yer almak) ihlal etmekle suçlanıyor. Ruslan Zeytullayev “uluslararası terör örgütü” organizatörü olmakla suçlanırken diğer Müslümanlar bu örgütün üyeleri olmakla suçlanıyor.

Avukat Emil Kurbedinov, “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında gözaltına alınan Kırım Tatarlarının Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrinde bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Mahkemesi’nde yargılanacağını bildirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz