Umre için kayıtlar başladı

Umre ziyareti yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için kayıtlar bugün başladı.

Umre için kayıtlar başladı
23 Ağu 2019 14:34:54

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığının 2019-2020 yılı umre programına katılmak isteyenler, Başkanlığın internet sitesinde yer alan programlar doğrultusunda ücret yatırarak, il ve ilçe müftülüklerine kayıt yaptıracak.

"7, 11, 14, 15, 20 ve 25 günlük" programlar halinde gidilebilecek umre için öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik de birinci dönem ara tatilinde 8 günlük program hazırlandı.

Bu kapsamda ilk kafile 15 Eylül'de yola çıkacak.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2019 hac organizasyonunu vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerçekleştirdiklerini, bu süreçte yaklaşık 4 bin personelin görev aldığını söyledi.

Mekke'de Diyanet İşleri Başkanlığına ait 70 bin kişi kapasiteli bir mutfağın bulunduğunu belirten Bircan, yaklaşık 100 aşçı ve aşçı yardımcısıyla Türk damak tadına uygun kalitede yemekler çıkardıklarını anlattı.

Mutfakta kullanılan malzemelerin büyük bir bölümünün Türkiye'den gittiğini, bütün yemeklerin diyetisyenlerce kontrol edildiğini anlatan Bircan, hacıları, toplam 49 otelde konaklattıklarını kaydetti.

Etiketler:   Umre Kayıt


0 Yorum

Yorum Yaz