Unutturulmak İstenen Zafer Kut-ül Amare 101. yılında

29 Nisan, Osmanlı İmparatorluğu’nun son büyük askeri zaferi, Kut’ül Amare’nin yıldönümü. İngiltere, 1916'daki bu savaşta tarihinin en büyük mağlubiyetlerinden birini yaşadı. Unutturulmak istenen Kut-ül Amare zaferi 101. yılında

Unutturulmak İstenen Zafer Kut-ül Amare 101. yılında
29 Nis 2017 13:50:01

İngiliz yazar Patrick Sawer, Osmanlı'nın İngilizleri Kutl-ül Amare'de nasıl yendiğine dair yazısında, İngiliz arşivlerinden çıkan fotoğraflar var.

Savaş günlerinden ilk kez ortaya çıkan görüntüleri de paylaşan İngiliz yazar, Kut-ül Amare Kuşatması'nda Osmanlı'nın İngilizleri nasıl bozguna uğrattığını yazdı.

Kasım 1915'te İngilizlerin Ortadoğu'daki petrol kaynaklarını korumak için ilerlediğini hatırlatan Sawer, Kut-ül Amare Kuşatması'nda yaklaşık 10 bin İngiliz askerinin güçlü Osmanlı askerleri karşısında ağır bir yenilgi aldığını söyledi.

ATLARINI YEMEK ZORUNDA KALDILAR

Olayı görüntülerle anlatan yazar, İngiliz askerlerinin Osmanlıya karşı aldığı yenilgiden sonra ellerindeki her şeyini kaybettiğini ve atlarını yemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Kuşatmada yer alan bir İngiliz askerinin günlüğünden notlar paylaşan İngiliz yazar, aç kalan İngiliz askerlerine uçaklarla gıda yardımı yapıldığını ancak Osmanlı'nın yoğun atışlarından dolayı bu yardımların askerlere ulaşamadığını söyledi.

İNGİLİZ ASKERLERİ PİRELENDİ

Günlüklerde İngiliz askerlerinin at etlerinin nasıl yediğini aktaran Sawer, askerlerin pirelendiğini ve kötü şartlara dayanamadığı için Osmanlı ordusuna esir olarak teslim olduğunu yazdı.

Etiketler:   ingilizler


0 Yorum

Yorum Yaz