Ürdün Vadisi'nde yaşayan Filistinliler siyonist İsrail ilhakına direniyor

İşgalci İsrail'in ilhak etmeyi planladığı işgal altındaki Şeria'nın batısının doğusunda bulunan Ürdün Vadisi sakini Filistinliler, söz konusu ilhak planına karşı yer ve yurtlarına sahip çıkma ve bu çerçevede direnme konusunda ısrarlı.

Ürdün Vadisi'nde yaşayan Filistinliler siyonist İsrail ilhakına direniyor
07 Haz 2020 14:18:05

Bölgede yaşayan Filistinliler, siyonist İsrail'in ilhak planı çerçevesinde çeşitli gerekçelerle evlerini yıkarak Ürdün Vadisi'ndeki Filistin nüfusunu bölgeyi terk etmeye zorladığını belirtiyor.

Ürdün sınırı ile Batı Şeria arasında 15 kilometre genişliğinde 120 kilometre uzunluğundaki 1,6 milyon dönümlük alan Ürdün Vadisi olarak adlandırılıyor. Batı Şeria'nın yüzde 30'unu teşkil eden Ürdün Vadisi'nde yaklaşık 65 bin Filistinli, 11 bin de Yahudi yerleşimci yaşıyor.

İşgal güçleri, çarşamba günü Şeria'nın batısının Eriha ve El-Halil şehirleri kırsalında yaşayan Filistinlilere ait ev ve çadırlardan oluşan 16 yapıyı yıkmıştı. İşgal güçlerinin yıktığı yapılardan birinin sahibi İbrahim Ebu Dahuk AA muhabirine konuştu.

İşgalci İsrail güçlerinin yıkımdan sonra bölgeden ayrılmasıyla evinin yeniden inşasına hemen başladığını söyleyen 9 kişilik ailenin reisi Ebu Dahuk, "Bize uzun yıllardır yaşadığımız bu topraktan başka yaşayacak bir yer yok." ifadelerini kullandı.

Ebu Dahuk, işgal güçlerinin bölgede yaşayan Filistinlileri "C bölgesi "nde oldukları gerekçesiyle evlerini terk etmeye zorladığını söyledi.

Bölgeyi terk etmeyi reddettiklerini vurgulayan Ebu Dahuk, "İsrail, Ürdün Vadisi'ni ilhak planını hayata geçiremeyecek." dedi.

"İşgalci İsrail yıktıkça biz yeniden yapacağız"

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Üyesi İyd Hamis de, İsrail yönetiminin Ürdün Vadisi'ni ilhak hazırlıkları çerçevesinde bölgede yaşayan Filistinlileri evlerini terk etmeye zorladığını belirtti.

Hamis, bölgede yaşayan Filistinlilerin kalmakta ısrarcı olduğunu dile getirerek, "İşgalci İsrail yıktıkça biz yeniden yapacağız." ifadelerini kullandı.




0 Yorum

Yorum Yaz