Ürdünlü bir sendika, hükümetin işgalle normalleşme anlaşmasını kınadı

Ürdün Ziraat Mühendisleri Sendikası, Ürdün hükümeti tarafından işgalci İsrail ile yakın zamanda imzalanan tarım anlaşmasını kınadı.

Ürdünlü bir sendika, hükümetin işgalle normalleşme anlaşmasını kınadı
21 Ağu 2021 16:33:11

Sendika yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail’in Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde ve Filistin halkının çocuklarına, yaşlılarına ve kadınlarına yaptıklarına rağmen Ürdün'ün mallarının Siyonist düşmana ihracına izin verilmesi çağrısında bulunan sesleri esefle karşılayıp kınadı.

Sendika, Ürdünlü vatandaşlara, çiftçilere ve tüccarlara ülkeye zarardan başka bir şey getirmeyecek olan tarımsal normalleşme girişimlerine karşı Ürdün'e koruyucu bir kalkan olmaları çağrısında bulundu.

Sendika, ayrıca Ürdün ve diğer Arap ülkelerinin yaşadığı ekonomik trajedilerin başta tarım olmak üzere çeşitli düzeylerde bu ülkelerin ilerlemesini durdurmak için canla başla çalışan İsrail'in uygulamalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Ziraat Mühendisleri, anlaşmanın özellikle siyonistlerin toprak ve kutsallıklara yönelik artan tehditlerinin, Ürdün'ün ulusal çıkarlarından uzak olduğunu ve bu durumun sadece Filistin'e değil Ürdün'e de doğrudan bir tehdit oluşturduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Siyonist İsrail ve Ürdün hükümetleri arasında geçtiğimiz Salı günü Ürdün tarım ürünlerinin Tel Aviv'e ithal edilmesi için bir anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın imzalandığı toplantıya Ürdün Tarım Bakanı Halid el-Hanifat ve İsrail Tarım Bakanı Oded Forer katıldı.

Söz konusu anlaşmaya göre Eylül 2021'den Eylül 2022'ye kadar Ürdün’den İsrail’e yaklaşık 50.000 tonun üzerinde tarım ürünü ihraç edileceği öngörülüyor.

Etiketler:   Ürdün


0 Yorum

Yorum Yaz