Uyuşturucu Baronundan Kolonya Alındı, TBMM Yanıt Verdi

Uyuşturucu baronu olduğu öne sürülen Ali Osman Akat’ın ürünlerinin TBMM'de kullanılmasıyla ilgili açıklama geldi.

Uyuşturucu Baronundan Kolonya Alındı, TBMM Yanıt Verdi
15 Nis 2022 11:38:39

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, L’ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanmasının ardından Twitter hesabından açıklama yaparak, pandemi sürecinde TBMM’de L’ACTONE ürünlerinin kullanıldığını duyurmuştu.

"Neden böyle şaibeli bir firma tercih ediliyor?"

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Akat'ın ‘uyuşturucu kaçakçılığı' suçundan tutuklandığını anımsatarak, 'En acısı da Gazi Meclis'imiz, yandaş medya tarafından ‘uyuşturucu baronu' diye tanımlanan iş adamına ait L'ACTONE Holding'den pandemiden bu yana kolonya alıyor. Bilindik markalı kolonya firmaları varken neden böyle şaibeli bir firma tercih ediliyor? Çok yazık' diyerek TBMM'de milletvekillerine hijyen amacıyla dağıtılan kolonyaların Akat'a ait firmadan alınmasını gündeme getirmiş ve 'TBMM neden L'ACTONE Holding'den kolonya aldı. Açıklama bekliyoruz' demişti.
CHP'lilerin iddiası üzerine TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından, Meclis'teki kolonya tedarikine yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır” denildi.

Açıklama şöyle: 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı her türlü mal ve hizmet alımlarını ilgili mevzuat kapsamında saydam, rekabetçi, güvenilir, kamuoyu denetimine açık, ihtiyaçları uygun şartlarla ve zamanında karşılayarak ve kaynakları etkin, ekonomik ve verimli kullanarak gerçekleştirmektedir. İlgili mevzuat uyarınca COVID-19 salgınının başladığı günden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde, milletvekillerimizin ve İdari Teşkilat personelimizin salgından etkilenmemesi için gereken hijyenik koşulları sağlamak amacıyla piyasa fiyat araştırması yapılarak kolonya ve diğer hijyen ürünleri tedarik edilmiştir.

Söz konusu ürünleri temin için piyasa fiyat araştırması yapılmış, ihtiyaçların en uygun koşullarda ve en uygun fiyatla karşılanması esas alınmıştır. Bu kapsamda TBMM’nin bugüne kadar ürün temin ettiği birçok firma bulunmakta olup; her alımda en uygun fiyat ve en iyi niteliklere sahip olan ürünler için ayrı ayrı değerlendirme yapılarak karar verilmektedir. Nitekim milletvekillerimizin ve İdari Teşkilat birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda son kolonya alımı, 28 Mart 2022 tarihinde, tartışılan olaydan önce, haberlere konu olan firmadan değil, yapılan piyasa araştırmasında en avantajlı teklifi veren başka bir firmadan gerçekleştirilmiştir.

'Sonradan açığa çıkan adli gelişmeler...' 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde yapılan tüm mal ve hizmet alımları mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilmekte olup, alım süreçlerinde hiçbir firmaya özel bir yaklaşım uygulanması söz konusu değildir. Diğer taraftan, alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır. Yüce Meclisimizin milletimiz için taşıdığı değer dikkate alınarak, haber ve paylaşımlar yapılırken hassasiyet gösterilmesi büyük önem arz etmektedir.”



0 Yorum

Yorum Yaz