Veba Hadisi Üzerinden Furkan Gönüllülerini Suçlayanlara Cevap!

Furkan gönüllülerinin açık alanda namaz kılmak istemesine 'veba hadisini' delil göstererek saldıran ve provokasyonla suçlayanlara gönüllülerden cevap gecikmedi.

Veba Hadisi Üzerinden Furkan Gönüllülerini Suçlayanlara Cevap!
26 Mayıs 2020 01:01:12

Sosyal medyada 'veba hadisi' üzerinden yapılan eleştirilere cevap veren gönüllüler, hadisi şerif in nasıl çarptırıldığını ve hadisi delil olarak sunanların, görmediği gerçekleri ortaya koydu.

Normalleşme sürecine girildiği, banka ve AVM lerin açık olduğu süreçte veba hadisinin sadece namaz konusunda mı geçerli olduğunu soran gönüllüler, bu hadisi şerif üzerinden provokasyon iftirası atanların samimi olmadıklarını ifade etti.

Virüsün daha etkili olduğu ülkelerde dahil camilerin ibadete açıldığını hatırlatan gönüllüler, 'bu hadisi yalanlarınıza kalkan yapmayı bırakın artık' ifadelerini kullandı.

Veba Hadisi şerifi ile ilgili verilen cevaplardan öne çıkanlar şöyle:


FURKAN GÖNÜLLÜLERİNDEN VEBA HADİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Salgının gitgide etkisini yitirmeye ve salgın olmaktan çıktığı şu günlerde yavaş yavaş her şey normale dönmeye başlamıştır. Alışveriş merkezleri, bankalar, pazarlar dahil insanların içiçeolacağı ortamlara izin verilmiştir. Fakat insanların içiçeolmasını gerektirmeyen hatta kapalı ortamın dahi şart olmadığı ve maske, dezenfektan ve ayrı seccade gibi birçok önlemle kılınabilecek olan Cuma ve Bayram namazlarının yasaklanmasının salgınla bir alakasının olmadığı açıktır. Demek ki birileri salgını bahane ederek namaz, cami, cemaat düşmanlığı yapmakta, ‘ne kadar yasaklarsak o kadar kar’anlayışıyla hareket etmektedir. Bunu farkeden Alparslan KUYTUL hocamız ve talebeleri konuşup, anlatmaya başlayınca oyun deşifre olmuştur. Bunun üzerine bilindiği gibi karanlık güçler medya,gazeteci ve hoca kadrolarıyla hücuma geçti. Bu konuda yazıp çizenler ise konu dini bir konu olunca Müslüman halkı ikna edebilmek için veba hadisine yapıştılar.Hiç bir konuda Kur’an ve Sünnetin ne dediğine bakmayanlar dini engelleyebilmek için dini kullanmaya çalışıyorlar. 

Hadisi ele alacak olursak Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadislerinde ‘ Veba bir yerde baş gösterir ve siz orada bulunursanız o yerden çıkmayın, bir yerde baş gösterir ve siz orada olmazsanız o yere inmeyin’ buyurmuştur. Hadis Buhari dahil bir çok kaynakta geçen sahih bir hadistir.

Hadisi Serif açık bir şekilde salgın hastalığın olduğu ülke /şehir/ köy/mahalle/ev gibi yerdeki kişilerin ordançıkmamasını, orda bulunmayanların ise oraya girmemesini ifade etmektedir.Bu duruma göre ;

1. Salgın hastalık durumunda salgının olduğu yere giriş-çıkış engellenmelidir. O muhit karantina altına alınmalıdır.

Buna göre cami ve namaz buna engel değildir. Çünkü herkes namazı kendi şehrinde ve mahallesinde kılmaktadır.

2. Özellikle hasta kişi bulunduğu yerden çıkmamalı, kimsede onun olduğu yere girmemelidir.

Zaten biz camiler açılsın cuma kılınsın derken hasta olan kimseleri kastetmiyoruz. Hastalar, yaşlılar ve salgını yayma riski yüksek olanlar gelmemelidir. Cuma kılınsın diyenler bunu belirttiği halde sanki hiçbir önlem alınmadan kılınsın diye tutturulmuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

En önemlisi başta da belirttiğimiz gibi zaten artık bir çokkonuda salgın varmış gibi davranılmayıp iş camiye gelince salgından, virüsden bahsedilmesidir. Çarşıda, pazarda olmayan virüs önlemler alınmasına rağmen camide mi bulaşacak? Bu durumun hiçbir mantıklı izahı olamaz. Hadisi kullanmaya çalışmak ise günaha günah eklemekten başka bir şey değildir. 

Anlamak isteyene bu izah fazla bile. Anlamak istemeyeni de Allah’a havale ediyoruz.

 



0 Yorum

Yorum Yaz