Yahudi işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın!

Siyonist İsrail rejimi polisinin eşlik ettiği bir grup Yahudi işgalci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yahudi işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın!
27 Ağu 2020 12:41:41

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'nden konu hakkında yapılan açıklamada, bu sabah aralarında 41 öğrenci ve 40 Yahudi turistin de bulunduğu 137 Yahudi işgalcinin İsrail rejimi polisi koruması altında Aksa'nın avlusuna girerek kışkırtıcı Talmudik ayinler gerçekleştirdikleri belirtildi.

Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenleyen bir Yahudi işgalcinin, sosyal medya hesabından, üzerinde “Şimdi Tapınak” yazısı yer alan bir maskeyle poz verdiği ve arkasında Kubbetu's-Sahra’nın göründüğü bir fotoğrafını paylaştığı belirtildi.

Kapılarda kimlik kontrolü yapan işgal polisi, işgalcilerin ihlallerine izin verirken Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girmesine yönelik kısıtlamalar getirip onlarca Filistinliyi de uzaklaştırma yoluna gitti.

Mescid-i Aksa hemen hemen her gün, sabah ve öğlen vakitlerinde bir dizi baskın ve ihlale maruz kalırken, Yahudilerin bayram olarak gördüğü günlerde bu tür olaylar daha da artıyor.

Hamas’ın Batı Şeria’daki basın bürosunun yayınladığı rapora göre, Temmuz ayında işgal güçleri koruması eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi işgalci sayısı 2764’e ulaşarak Haziran ayının iki katına çıktı.

Vadi Hilva Bilgi Merkezi’ne göre bu yılın başından bu yana işgal güçleri, Mescid-i Aksa’dan 206, Eski Kudüs'ten 24 ve Kudüs'ten 6 olmak üzere toplamda 236 Filistinliye uzaklaştırma cezası verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz