Yargıtay'dan 'FETÖ' davaları için emsal karar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açılan 'FETÖ' davalarında dernek üyeliği, Bank Asya hesabı gibi kriterler örgüt üyeliği için delil olarak kabul görüyordu. Yargıtay'dan emsal bir karar geldi.

Yargıtay'dan 'FETÖ' davaları için emsal karar
15 Kas 2019 22:58:59

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 'FETÖ' yargılamalarına ilişkin çok ilginç bir karar verdi. Isparta’da “Örgüte müzahir derneğe üye olan, sosyal medya hesaplarında takip ve beğenilerde bulunan ve protesto eylemlerine katılan” sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu.

Yargıtay, “Örgütün nihai amacını bildiğine, örgütle organik bağ kurarak hiyerarşisine dahil olduğuna dair delil bulunmayan sanığın eylemlerinin, örgüte sempati boyutunu aşar nitelikte, silahlı terör örgütü üyesi olduğunu ispat edecek yeterli örgütsel faaliyet olarak değerlendirilemeyeceğine'' karar verdi.

Karar sayesinde sanık tahliye edildi. Kararda, örgüt üyeliği ile örgüte sempati duyma konusunun ayırt edilmesi gerektiği belirtildi.

Sanık hakkındaki gizli tanık ifadesinin başka deliller ile desteklenmediği belirtilerek, “Örgüte müzahir derneğe üye olmak, sosyal medya hesabında takip ve beğenilerde bulunmak, protesto gösterilerine katılmaktan ibaret eylemlerin, sanığın konum ve kişisel özellikleri de dikkate alındığında sempati ve iltisak boyutunu aşar nitelikte, silahlı terör örgütü üyesi olduğunu ispat etmeye yeterli örgütsel faaliyetler olarak değerlendirilemeyeceği” belirtildi. Mahkumiyet kararı bu nedenlerle bozuldu.




0 Yorum

Yorum Yaz