Zalimler İdlib'de 100 Günde 500 Sivili Katletti

Durumun her geçen gün daha da güçleştiği Suriye'nin İdlib çevresinde son 100 gün içinde 500 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Zalimler İdlib'de 100 Günde 500 Sivili Katletti
10 Ağu 2019 12:53:27

Suriye'de Beşar Esed rejimi muhalifler ile ateşkes yapmasından bir hafta sonra savaşın en sorunlu bölgesi İdlib yine savaş uçaklarının hedefi olmuştu. 

Önceki gün bölgedeki yardım kuruluşları kentin on üç ayrı bölgesine yarım düzineden fazla saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıdan bu kez siviller etkilenmedi ama bölgedeki iki okul ciddi hasar gördü.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki insani yardım kampanyalarını koordinasyondan sorumlu Panos Moumtzis'e göre durum hiç açıcı değil.  Moumtzis "Nereye gittiğini bilmediğimiz, gerçekten çok umutsuz bir noktadayız" diyor.

BM'nin aktardığı rakamlara göre son 100 gün içinde en az 500 insan saldırılarda hayatını yitirdi. 400 binden fazla insan ise başlarını sokacak güvenli bir yuva için yeniden yollara düştü.  Bombalı saldırılar son 100 gün zarfında 39 sağlık tesisi, 50 okula zarar verdi, yüz milyonlarca dolarlık bir ekonomik hasara neden oldu.

Kazakistan'ın başkentinde imzalanan ateşkes sadece üç gün içinde bozuldu.

Sekiz yıllık savaşın ardından Suriye'nin İdlib kentinde üç milyondan fazla insan yaşıyor. 

İdlib'e yardım konvoyu

Savaş mağduru siviller için Suriye'nin İdlib bölgesine gitmek üzere 60 araçtan oluşan yardım konvoyu hareket etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Fetih Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fetih-Der) tarafından, savaş mağduru siviller için Suriye'nin İdlib bölgesine 60 araçlık yardım konvoyu gönderildi. Yardımlardan 3 bin ailenin faydalanacağı tahmin ediliyor.

Independent Türkçe

Etiketler:   İdlib Saldırı


0 Yorum

Yorum Yaz