Zulme Karşı 33 Haftadır Mücadele Devam Ediyor!

Furkan gönüllüleri, basın açıklamalarının 33. haftasında bir kez daha Adana/Atatürk Parkında bir araya gelerek Alparslan Hoca hakkında hukukla alakası olmayan iddialarla yeni bir iddianame hazırlanmasını ve susturma operasyonunu protesto etti.

Zulme Karşı 33 Haftadır Mücadele Devam Ediyor!
21 Tem 2019 21:52:56

33 haftadır Adana’nın merkezi mekanlarında bir araya gelerek; özelde Alparslan Hocaya yapılan genelde ise Türkiye’deki tüm zulümleri protesto eden Furkan gönüllüleri bu Pazar; Alparslan Hoca hakkında hazırlanan ve hukukla bağdaşmayan ifadelerin bulunduğu, sosyal medyada alay konusu olan yeni iddianameyi protesto etmek için Atatürk Parkında toplandı.


Gönüllüler, Alparslan Hocaya 18 aydır yapılan zulümleri kamuoyuyla paylaşarak; “Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cezaevi Süreci Ve Hukuksuzlukları” konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında; “Ülkemizin bu gidişatından memnun değiliz! Adaleti Katledenler, Yetkilerine Dayanarak Zulmedenler, Makamını Kaybetme Korkusuyla Hukuksuzluklara Göz Yumanlar, Adalet Bir Gün Size De Lazım Olacak… Ya Zulme Son Verip Tevbe Edersiniz Ya Da Zulmünüz Sizi Bitirir.” dediler. Ayrıca; “Zulüm Bitene Kadar her türlü meşru yolu sonuna kadar kullanacağız… SUSMAYACAĞIZ ve YILMAYACAĞIZ!” diyerek mücadeleye devam edeceklerinin mesajını verdiler.


Basın açıklamasının tam metni şöyle;

 

Bismillehirrahmenirrahim. Elhamdulillehi Rabbil âlemin. Vessaletu vesselemu ale Rasuline Muhammed. Ve ale elihi ve sahbihi ecmain.

Kıymetli Kardeşlerim Ve Siz Değerli Katılımcılar;

Bugün 21 Temmuz 2019…

Furkan Gönüllüleri olarak bir pazar günü daha sizlerle bir aradayız ve 527 gündür tutuklu bulunan “Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Cezaevi Süreci Ve Hukuksuzlukları” kamuoyuna duyurabilmek için Adana Atatürk Parkında toplanmış bulunmaktayız.

Bildiğiniz üzere Furkan Vakfının Kurucusu olan Alparslan Kuytul Hocaefendi yaklaşık 40 yıl boyunca milletine ve dinine hizmet etmiş, hayırlı işlerde toplumuna öncülük yapacak Öncü bir Nesil yetiştirmenin gayreti içinde olmuştur. Fakat, ülkemizin sahip çıkması gereken kıymetli şahsiyetlerinden olan Alparslan Kuytul Hocaefendi tarihe geçen bir hukuksuzlukla yaklaşık 18 aydır Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunmaktadır.

Zulüm dolu 18 aylık süreci sizlerle paylaşmak istiyoruz:

-Alparslan Kuytul Hocaefendi 30 Ocak 2018 tarihinde evine yapılan şafak operasyonuyla gözaltına alındı!

-Savunma yapmasına dahi fırsat verilmeden 8 Şubat 2018 tarihinde haksız bir şekilde TUTUKLANDI!

-Ailesiyle Adana ikamet etmesine rağmen kilometrelerce uzakta bulunan Bolu F Tipi Cezaevine gönderildi.

-Ömrü boyunca teröre bulaşmadığı halde onu susturabilmek için ilk iddianamede 4 terör örgütüne üye denildi.

-İftiranın dozunun kaçırıldığı ve alay konusu olunduğu fark edilince suçlamadaki örgüt sayısı 2’ye indirildi. Hakkındaki ‘terör örgütü üyesi’ iddiası da terör örgütüne yardım ve terör örgütü propagandası yapmak şeklinde değiştirildi

-312 gün tek başına bir odaya kapatılarak psikolojik işkence olan “tecrite” maruz bırakıldı.

-Yazdığı mektubun sevenlerine ulaşması aylarca engellendi.

-Terör dosyasından 9,5 ay ve suç örgütü dosyasından da 12 ay sonra ilk mahkemeye çıkartıldı.

-Cezaevinde ilk iki ay televizyon hakkından mahrum bırakıldı.

-Spora çıkma, kütüphaneyi ve ortak havalandırmayı kullanma, diğer mahkûm veya tutuklularla görüşme hakkı kısıtlandı.

-24 Ocak’ta tahliye edilerek serbest bırakıldığı davadan 25 Ocak’ta siyasi bir kararla tekrar tutuklandı!

-Ailesiyle haftada bir on dakikalık telefon görüş hakkı, “arkadaşlarım iyi birer İslam davetçileri olurlarsa kurban keseceğim” sözleri sebebiyle süresiz olarak kısıtlandı.

-Tüm bunlar yetmezmiş gibi, 15 ve 16 yaşındaki iki kızına babaları için özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle dava açıldı.

-Eşi Semra Kuytul hakkında Alparslan Hocaya özgürlük istediği gerekçesiyle 9 ayrı mahkeme açıldı.

-Yüzlerce sevenine “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı özgürlük simgeli atkı takmaları ve yürümeleri sebebiyle mahkeme açıldı, yüzlercesi gözaltına alınarak mağdur edildi.

-Son olarak ise, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ailesiyle olan açık-kapalı görüş hakkı da yasaklanmaya çalışıldı!

18 AYDIR DEVAM EDEN BU ZULMÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Ülkemizin bu gidişatından memnun değiliz! Adaleti Katledenler, Yetkilerine Dayanarak Zulmedenler, Makamını Kaybetme Korkusuyla Hukuksuzluklara Göz Yumanlar, Adalet Bir Gün Size De Lazım Olacak… Ya Zulme Son Verip Tevbe Edersiniz Ya Da Zulmünüz Sizi Bitirir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri olarak bu süreçte onu asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız… Allah İçin Hakkı Savunmaya, Zalimin Karşısında Alimin Yanında Durmaya Devam Edeceğiz… O, Hakkın Arkasında Durdu, Mazlumları Savundu Biz De Onun Hakkını Savunmaya Devam Edeceğiz.

Zulüm Bitene Kadar her türlü meşru yolu sonuna kadar kullanacağız… SUSMAYACAĞIZ ve YILMAYACAĞIZ!

İlahi adaletin tecelli edeceğine inanan Furkan gönüllüleri olarak diyoruz ki, adalet tecelli edene kadar bu zulmü her türlü duyuracağız. Hocamızın içeride olmasının asıl sebebi olan tevhid davasını her yerde anlatacağız ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz…Katılımlarınızdan Dolayı Teşekkür Ederiz.


22.07.2019-Pazar

Adana Atatürk Parkı Basın Açıklaması



Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

 




0 Yorum

Yorum Yaz