Gaziantep'te patlama : 5 yaralı

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde rögar ile bir binada meydana gelen doğalgaz patlamasında, 5 kişi yaralandı.

Gaziantep'te patlama : 5 yaralı
19 Ara 2020 08:27:20

Antep'te Patlama !

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde Şeyhmus Karakuş'un kullandığı 27 H 0407 plakalı özel halk otobüsü, İstiklal Mahallesi Şehit Adnan Şahin Caddesi'nde seyir halindeyken, üzerinden geçtiği rögar kapağı patladı.

Antep doğalgaz patlama

Patlamanın etkisiyle savrulan ve ön tarafı havaya kalkan otobüsteki iki yolcu yara aldı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Öte yandan, patlamanın etkisiyle çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de cam ve çerçeveleri indi. Bu sırada yakınlardaki 76006 Nolu Sokak'taki 3 katlı bir binada da patlama gerçekleşti.

Doğalgaz kaçağı sonucu meydana geldiği belirtilen patlamada biri hafif 3 kişi yara aldı. Binanın giriş ve birinci katında büyük çaplı hasar almıştı.

Bu arada polis ekipleri bölgeden vatandaşları uzaklaştırarak, "Doğalgaz sızıntısı olabileceği", sokaklarda yanıcı maddeyle dolaşılmaması yönünde anons geçiyor.

Gaziantep'te doğalgaz patlaması: 5 yaralı - 7

Otobüs şoförü Karakuş, yaptığı açıklamada, seyir halindeyken birden yüksek sesli bir patlama meydana geldiğini, otobüsün havaya kalktığını belirterek, "Daha 2-3 patlama sesi daha duydum. Tam rögar kapağının üzerinden geçerken oldu. Otobüsteki yolculardan ikisi yaralandı, hastaneye kaldırıldı" dedi.

Görgü tanığı Mehmet Tilki ise bir anda patlama meydana geldiğini söyleyerek, "Evlerin camları sarsıldı. 4 patlama sesi duyduk. Sokaktaki kapaklar havaya kalktı, yerine oturdu. Dolmuşun ön kısmının havaya kalktığını gördüm" diye konuştu.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesinde rögarda ve bir binada meydana gelen patlamaların ilk belirlemelere göre, doğalgaz kaynaklı olduğunu söylendi. Valilikten yapılan açıklamada, ilçeye bağlı İstiklal Mahallesi'nde iki katlı evin zemin katında ve rögarda iki ayrı patlama olduğu hatırlatıldı.

Patlamaların ilk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Olayda 4’ü hafif toplam 5 kişi yara aldı. Yaralılar Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Belediye, AFAD, itfaiye ve doğalgaz firması yetkililerinin müdahil olduğu olayda gerekli tedbirler alınmış olup, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri sarf edildi.

Öte yandan, Vali Davut Gül ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da olay yerinde incelemeler gerçekleştirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz