2025 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Teslimiyetin İsmailce adanmanın İbrahimce adamanın hatırlandığı mübarek günlere yaklaşırken milyonların merak ettiği sorulardan biri de “2025 Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?” oluyor. Arefe günüyle birlikte bayram süresince yapılacak planlamalar hem ibadet boyutuyla hem de tatil açısından gündemde. İşte 2025 Kurban Bayramı’nın kesin tarihleri, tatil süresi ve bu mübarek zamanların nasıl değerlendirileceğine dair detaylar.

Eklenme Tarihi: 27 May 2025
3 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 27 May 2025
2025 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Teslimiyetin İsmailce adanmanın İbrahimce adamanın hatırlandığı mübarek günlere yaklaşırken milyonların merak ettiği sorulardan biri de “2025 Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek?” oluyor. Arefe günüyle birlikte bayram süresince yapılacak planlamalar hem ibadet boyutuyla hem de tatil açısından gündemde.

2025 Kurban Bayramı Ne Zaman? Arefe ve Bayram Günleri (Kesin Tarihler)

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hicri takvime göre yaptığı açıklamalara göre 2025 yılında Kurban Bayramı, şu tarihlerde idrak edilecek:

Arefe Günü: 5 Haziran 2025 Perşembe

1. Gün: 6 Haziran 2025 Cuma

2. Gün: 7 Haziran 2025 Cumartesi

3. Gün: 8 Haziran 2025 Pazar

4. Gün: 9 Haziran 2025 Pazartesi

Böylelikle Kurban Bayramı, hafta sonu tatili ile birleştiğinde geniş bir tatil fırsatı da sunmuş olacak.

Kurban bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü, uzatıldı mı? Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor, belli oldu mu?

Kurban Bayramı Tatili 2025 Kaç Gün Sürecek? Resmi Açıklama Bekleniyor

Resmî tatil süresine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Arefe günü yarım gün izin verilirse bayram tatilinin toplamda 5 gün olması bekleniyor:

4,5 günlük resmi tatil +

• Hafta sonu birleşmesiyle birlikte

• Toplamda 6 güne kadar çıkabilir.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun X hesabında yapmış olduğu açıklamada:

"Yakın zamanda idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle, 5 Haziran Perşembe (arife) günü öğleden sonra başlamak üzere, 6, 7, 8, 9 Haziran 2025 tarihlerinde (bayramın 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü günü) kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır. Kamuda normal mesai düzenine 10 Haziran Salı günü dönülecektir. Kurban Bayramı'mızın şimdiden mübarek olmasını, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmesini Allah'tan niyaz ediyor, bayram vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve sağ salim yolculuklar diliyoruz." İfadelerini kullandı.

Fahrettin Altun’un yapmış olduğu açıklamaya göre Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılmadı. Ancak Cumhurbaşkanlığı veya Kabine Toplantısı sonrasında Kurban Bayramı tatilinin netleşmesi beklenirken 26 Mayıs Pazartesi günü yapılması düşünülen Cumhurbaşkanlığı veya Kabine Toplantısı haftanın ilk günü AK Parti MKYK toplantısı gerçekleştiği için gerçekleştirilmedi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı veya Kabine Toplantısının akabinde Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağı beklenmektedir. Özellikle kamu çalışanları ve özel sektör personeli için tatil planları, bu duyuruya göre şekillenecek.

Allah'a Teslimiyetin En Güzel Örneği | İslam ve İhsan

Kurban Bayramı Tatilini Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Kurban Bayramı, sadece bir tatil değil, Allah’a teslimiyetin, adanmanın, adanmanın, paylaşmanın ve kardeşliğin zirveye ulaştığı bir rahmet mevsimidir. Bu günleri şöyle değerlendirmek biz Müslümanlara düşen bir sorumluluktur:

1. Kurban İbadetini Bilinçle İfa Etmek

Kurban; Rabbinin emrine itaatten bir an olsun geri durmayan Hz. İbrahim ile canını kıpırdamadan Rabbine adayan Hz. İsmail’in teslimiyetini temsil eder. Bu bayram, Hz. İbrahim’in Hz. İsmail’e olan sevgisini kalbinden kesmesi gibi, Allah’tan başka tüm sevgilerin kalpten çıkarılması ve insanı Allah’tan alıkoyan tüm duyguların bertaraf edilmesi gerektiğini simgeler. Kurban Bayramı, kıyamete kadar sürecek bu teslimiyetin, adamanın, adanmanın ve kulluğun en büyük nişanesidir. Bu bağlamda kurban kesen her Müslüman Hz. İbrahim misali İsmaillini yatırmalı ve bu bilinçle kesmelidir.

2. Akraba ve Komşularla Bayramlaşmak

Peygamber Efendimiz (sav), “Sıla-i rahim (akraba ziyareti) ömrü uzatır” buyurmuştur. Bu mübarek günler, kopmuş ve zayıflamış bağların tamir edilmesi için eşsiz bir fırsattır.

3. Yoksulları Gözetmek

Kurban etlerinin üçe taksimi sünnettir: Bir bölümü ihtiyaç sahiplerine, bir bölümü misafirlere, bir bölümü de aileye ayrılmalıdır. Bayram ruhu, sadece sevinmek değil, başkalarını sevindirmektir.

4. Zikir, Namaz ve Teşrik Tekbirlerini Unutmamak

Bayram sabahı namazla başlar. Ayrıca, teşrik tekbirleri bayram boyunca her farz namazdan sonra getirilmelidir. Bu, bayramın manevi atmosferini derinleştiren sünnetlerdendir.