4 Günlük Yasağın Ardından Bir 3 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Daha Gündemde

31 ilde uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı bugün başlarken 1 Mayıs nedeniyle 3 günlük yeni bir kısıtlamanın daha gelmesi bekleniyor

4 Günlük Yasağın Ardından Bir 3 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Daha Gündemde
23 Nis 2020 12:20:29

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 gün süreyle uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı bu gece yarısından itibaren başladı. Sokağa çıkma yasağının başlaması ile şehirler sessizliğe bürünürken yasak 26 Nisan 2020 Pazar akşamı saat 00.00'da sona erecek. Öte yandan yaklaşan 1 Mayıs'ta da aynı şekilde bir kısıtlamanın uygulanması gündeme geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün videokonferans yöntemiyle düzenlenen AKP MYK toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sunum yaptığı öğrenilirken, toplantıda ramazan ayında alınması gereken önlemler ve yaklaşan 1 Mayıs'ta da aynı şekilde bir sokağa çıkma kısıtlamasının konuşulduğu belirtildi.

İddiaya göre kritik toplantıda 1, 2 ve 3 Mayıs tarihleri için de 3 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması değerlendirildi.

Yasak için son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.



0 Yorum

Yorum Yaz