5 Aralık Mahkemesi Öncesi Hukukçularla Özel Program

Alparslan ve Semra Kuytul Hoca’nın avukatları, bu akşam canlı yayımlanan programda Alparslan Kuytul Hoca hakkındaki son durumu ve ülkemizde yaşanan hukuksuzlukları değerlendirdi.

5 Aralık Mahkemesi Öncesi Hukukçularla Özel Program
02 Ara 2019 23:15:13

Furkan Vakfı resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak izlenebilen programda; Alparslan Hoca’nın avukatları Adem Tural ve Semra Kuytul Hocahanım avukatı Büşra Bindebir, Alparslan Hoca’nın mahkeme süreci ve Furkan Vakfı davasını masaya yatırdı.

Avukat Adem Tural, 5 Aralık mahkemesi hakkında açıklamalar getirerek, bu duruşmada Alparslan Hoca'ya savunma hakkının verileceğini düşündüğünü aksi durumda bunun mücadelesini vereceklerini ifade etti. Alparslan Hoca'nın bir önceki duruşmada savunma yapmasına izin verilmemişti.

Tural, Alparslan Hoca'nın sağlık ve morali nasıl sorusuna ise " Alparslan Hoca ile en son geçen cumartesi görüştüm, sağlık ve morali yerindeydi. Süreç boyunca belki yüzü aşkın ziyaret yaptım ve cezaevinin, Alparslan Hoca'yı moral olarak yıpratamadığını gördüm" şeklinde cevap verdi.

Avukat Büşra Bindebir ise geçen günlerde Ankara'da özgürlük atkısı gerekçesiyle yaşanan gözaltıları değerlendirerek " yapılanlar kesinlikle keyfi ve hukuksuzdu. Atkıya yapılan müdahale aslında adalet ve özgürlük çağrısına yapılan bir müdahaledir. Çünkü özgürlük atkısı bunun bir sembolü haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Yaşanan hukuksuzluklar ve Alparslan Kuytul Hocanın son durumu hakkında açıklamaların yer aldığı programın tamamını izlemek için;




0 Yorum

Yorum Yaz