ABD Büyükelçiliği: Türk hükümeti, çalışanlarımızın tutuklanmayacağına ilişkin güvence verdi

ABD Büyükelçiliği, Türk hükümetinin ülkede resmi çalışanlarına yönelik başka bir soruşturma olmadığına ilişkin olarak bilgi verdiğini açıkladı ve ABD'li resmi bir çalışanın daha tutuklanmayacağına ilişkin güvence verdiğini belirtti. Açıklamada yerel çalışanların tutuklanma/gözaltına alınma durumunun önce ABD hükümetine iletileceği de ifade edildi.

ABD Büyükelçiliği: Türk hükümeti, çalışanlarımızın tutuklanmayacağına ilişkin güvence verdi
06 Kas 2017 19:25:21

ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde sınırlı ölçüde vize başvurularını yeniden kabul etmeye başlamasının ardından ABD Büyükelçiliği'nden bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk hükümetinden ilk etapta üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz.

Ayrıca Türk hükümetinden, yerel çalışanlarımızın kendi resmi görevlerini yerine getirirken gözaltına alınmayacakları veya tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence de alınmıştır.

'ÖNCE ABD'YE BİLGİ VERİLECEK'

Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyetine ilişkin önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir. 

'ENDİŞEMİZ DEVAM EDİYOR'

Bu ön güvenceler temelinde, Türkiye'de kısıtlı vize hizmetlerinin yeniden başlamasına izin verecek derecede güvenlik durumunun iyileştiğine inanmaktayız. Halihazırda tutuklu misyon çalışanlarımıza yönelik mevcut davalarla ilgili ciddi endişemiz sürmektedir. Aynı zamanda Olağanüstü Hal altında tutuklanan Amerikan vatandaşlarının davalarına ilişkin endişemiz devam etmektedir. Amerikalı yetkililer, bu davaların tatmin edici bir şekilde çözüme ulaştırılması için Türk muhataplarıyla görüşmeyi sürdüreceklerdir."



0 Yorum

Yorum Yaz