ABD Hazine Bakanı'ndan Türkiye'ye 'Yaptırım' Tehdidi

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Türkiye'ye 'yaptırım' tehdidinde bulundu. Mnuchin, Türkiye'ye yönelik olarak uygulanacak yaptırımlar listesinin Trump'ta hazır olduğunu açıkladı.

ABD Hazine Bakanı'ndan Türkiye'ye 'Yaptırım' Tehdidi
31 Eki 2019 17:38:20

Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna başlatığı Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD tarafından hazırlanan bir dizi yaptırım, Ankara'da yapılan anlaşma sonrası rafa kaldırılmıştı. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, gerekli görülmesi halinde Türkiye'ye yönelik olarak uygulanacak yaptırımlar listesinin ABD BAşkanı Donald Trump'ta hazır olduğunu açıkladı. Mnuchin, şu an için yeni bir yaptırımın devreye sokulmasının gündemde olmadığını söyledi.


Suudi Arabistan'da düzenlenen ekonomi forumu sırasında Reuters haber ajansına konuşan Mnuchin, "Gerekli görülmesi halinde devreye sokulacak yaptırımlar hazır. Ancak Başkan Trump, Suriye ateşkesinden memnun. Yeni bir yaptırıma gerek duymuyor" diye konuştu.


Mnuchin, "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Ankara ziyaretinden sonuç alınamaması durumunda ilave mali yaptırımlar devreye girecekti" ifadelerini kullandı. Türkiye ile ABD heyeti arasında yapılan görüşmede 120 saatlik ateşkes anlaşmasına varılmıştı.


Mnuchin, Suriye konusunda gelinen nokta için "Sanırım mevcut işleyişten memnunuz" yorumunda bulundu.


Etiketler:   Türkiye ABD


0 Yorum

Yorum Yaz