ABD Hazine Bakanlığı: Putin ve Lavrov yaptırım listesinde

ABD Rusya'ya yönelik yaptırım listesini genişletiyor. Hazine Bakanlığı, Rusya lideri Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov'a yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı: Putin ve Lavrov yaptırım listesinde
26 Şub 2022 09:27:38

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonları nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Güvenlik Konseyi'nin 11 üyesini yaptırım listesine aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, alınan yaptırım kararlarının "Rusya'ya benzeri görülmemiş diplomatik ve ekonomik maliyetler yüklediği" belirtildi. Açıklamada, "Başkan Putin ve Bakan Lavrov, Rusya'nın demokratik egemen bir devlet olan Ukrayna'yı sebepsiz ve hukuksuz bir şekilde işgal etmesinden doğrudan sorumludur" ifadeleri yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov'a yaptırım uygulayacağı belirtilen açıklamada, yaptırım listesine alınan isimlerin ABD'de veya ABD'li kişilerin mülkiyeti ya da kontrolündeki tüm varlıklarına bloke koyulacağı kaydedildi.



0 Yorum

Yorum Yaz