ABD Savunma Bakanlığından küstah açıklama

ABD Savunma Bakanlığı’nca son açıklanan verilere göre, Ortadoğu’ya son dört ay içinde yaklaşık 15 bin asker ve savaş personeli gönderildi. Bakan Mattis “Öylece çekip gitmeyeceğiz” diyerek bölgede kalıcı olduklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığından küstah açıklama
27 Kas 2017 15:38:09

ABD, Ortadoğu'daki askeri personel sayısını son dört ayda yüzde 33 artırdı.

Suriye, Irak, Afganistan, Libya, Yemen ve Mısır başta olmak üzere Müslüman ülkelerdeki şiddet olayları son yıllarda yüz binlerce kişinin canına mal olurken ABD bölgedeki askeri personel sayısını gün geçtikçe artırıyor.

Amerikan Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre bu yılın temmuz ayında Ortadoğu'daki ABD askeri ve askeri personel sayısı 40 bin 517'ydi. Son verilere göre ise bu sayının yüzde 33 oranında artarak 54 bin 180'e çıktığı tespit edildi. Üstelik bu sayıya, askeri personel sayısı 10 binden 15 bine çıkarılan Afganistan'daki Amerikan misyonlarının dahil edilmediği öğrenildi.

Sabah’ın aktardığına göre 17 Kasım tarihi itibariyle ABD'nin Orta Doğu'da bulundurduğu askeri personel sayıları Mısır'da 455, İsrail'de 41, Lübnan'da 110, Suriye'de bin 723, Türkiye'de 2 bin 265, Ürdün'de 2 bin 730, Irak'ta 9 bin 122, Kuveyt'te 16 bin 592, Suudi Arabistan'da 850, Yemen'de 14, Umman'da 32, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 4 bin 240, Katar'da 6 bin 671,Bahreyn'de ise 9 bin 935 olarak açıklandı. İran merkezli Presstv televizyonunda yayımlanan haberde, "Ne gariptir ki dünyanın en istikrarsız bölgelerinden biri olan Ortadoğu'daki Amerikan askerlerinin sayısı artması, bölgedeki gerilimi de artırıyor" yorumu dile getirildi.

ÇEKİP GİTMEYECEĞİZ

ABD'nin bölgede kalıcı olduğuna dair geçen hafta bir haber yayımlayan Washington Post gazetesi de ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in Suriye'yi kast ederek "Öylece çekip gitmeyeceğiz. Askeri savaşı verdikten sonra geri kalanlara 'iyi şanslar' diyemeyiz" sözlerini hatırlatmıştı. Konuyla alakalı yorum yapan Washington merkezli New American Studies adlı düşünce kuruluşu uzmanı Nicholas Heras, "Suriye'deki Amerikan misyonuna bir görev süresi biçilmedi. ABD'nin bölgedeki müdahalesinin önümüzdeki yıllarda da süreceğini düşünebiliriz" dedi.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz