#AdaletArayışıSınırlarıAştı! Almanya Alparslan Kuytul İçin Yürüdü!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avrupalı yüzlerce seveni, bugün özgürlük mitingi düzenledi. 1.si Almaya Hamburg’da yapılan protesto gösterisinin 2. si Almanya Dortmund’da yüzlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla gerçekleşti. Açılan #AdaletArayışıSınırlarıAştı etiketi ise gördüğü yoğun ilgiyle TT listesinin en üst sıralarında yer aldı.

#AdaletArayışıSınırlarıAştı! Almanya Alparslan Kuytul İçin Yürüdü!
03 Kas 2018 18:00:00
Dünyanın birçok ülkesinde binlerce talebe ve sevenleri bulunan ve 9 aydır tecritte tutulan Alpaslan Kuytul Hocaefendi'nin haksız tutukluğunu protesto etmek amacıyla büyük bir organizasyon düzenlendi. Dortmund’da büyük bir kalabalık eşliğinde Alparslan Kuytul'a Özgürlük yürüyüşü yapıldı. Uzun yürüyüşün ardından iki dilde basın açıklaması yapıldı.

Almanya'nın en merkezi yerlerinden birinde düzenlenen ve çevre ülkelerden de erkek- kadın yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Özgürlük Mitingi Almanya'nın gündemine oturdu.
Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.
Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye özgürlük için atılan ve Dortmund'u inleten sloganlardan bazıları;
-Stoppt die Ungerechtigkeit Zulme/Haksızlıklığa Son Verin   -Lasst Alparslan Kuytul frei Alparslan Kuytul'u Serbest Bırakın   -Freiheit für Alparslan Kuytul Alparslan Kuytul'a Özgürlük


Üzerinde “Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Özgürlük, Alparslan Kuytul Yalnız Değildir ve 8 Kasım” yazılı pankart, döviz, atkı ve balonlarla yürüyen yüzlerce Furkan gönüllüsü Avrupa sokaklarını özgürlük sloganlarıyla inletti.
İkindi saatlerinde başlayan protesto mitingi, düzenlenen özgürlük yürüyüşünün ardından iki dilde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.   Avrupa'dan yükselen Alparslan Kuytul’a adalet sesine Türkiye’de yaşayan Furkan gönüllüleri de ses verdi. #AdaletArayışıSınırlarıAştı şeklinde açılan etiket Türkiye gündeminde en üst sıralarda uzun süre kaldı.
#AdaletArayışıSınırlarıAştı etiketi ile yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde;



0 Yorum

Yorum Yaz