• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Adana Emniyeti Önünde Büyük Kalabalık! Furkan Gönüllüleri, Gönüllü İfade Vermeye Gitti!

Adana Emniyeti Önünde Büyük Kalabalık! Furkan Gönüllüleri, Gönüllü İfade Vermeye Gitti!

Adana Emniyeti önünde ifade verme yoğunluğu yaşandı. Yüzlerce Furkan Gönüllüsü, ipe sapa gelmez gerekçelerle sürekli ifadeye çağrılmalarını, gönüllü olarak ifade vermeye giderek protesto etti.

Adana Emniyeti Önünde Büyük Kalabalık! Furkan Gönüllüleri, Gönüllü İfade Vermeye Gitti!
19 Eyl 2019 17:31:59

20 aydır büyük bir hukuksuzlukla cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaya özgürlük talebinde bulunmaları sebebiyle defalarca ifade vermeye çağrılan yüzlerce Furkan gönüllüsü bu duruma tepkilerini göstermek amacıyla emniyet binası önünde bir araya geldi.

Sadece bir İslam alimine özgürlük talebinde bulundukları için son bir ay içerisinde yüzlerce gönüllü ifade vermeye çağrıldı.

Aralarında 70 yaşında hasta ve yaşlıların, reşit olmayan çocukların, bebekli annelerin de bulunduğu yüzlerce gönüllüden kimi davet üzerine kimi de gönüllü olarak ifade vermek için Adana Emniyeti önünde toplandı.

6 Eylül mahkemesi öncesi Alparslan Hoca'ya desteklerini sunmak amacıyla yolda yürümeleri sebebiyle ifade vermeye çağrılanların dışında, çağrılmadıkları halde gelen gönüllüler ise dikkat çekti.

Davet edilmedikleri halde emniyet binası önüne gelen gönüllüler, "Biz de destek olmak için yürümüştük, gönüllü olarak ifade vermeye geldik, bu sindirme operasyonlarından korkmuyoruz, haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Gönüllü ifade vermeye gelenler bina önünde sessiz bekleyişlerini sürdürdü. Emniyetteki ifade kuyruğu, görenleri hayrete düşürürken, emniyet mensuplarının yoğun mesai yapmasına sebebiyet verdi.

Para cezalarına, tutanaklara, mahkemelere, gözaltı ve soruşturmalara karşı "korkmuyoruz, yılmayacağız" ortak mesajını veren gönüllüler, bekleyişin ardından sessizce dağıldı.








0 Yorum

Yorum Yaz