Adliye Önünde Furkan Gönüllülerine Çıkarılan Zorluk Pes Dedirtti

Alparslan Kuytul Hoca’ya desteklerini sunmak için cuma günü Adana Bölge Adliyesi önünde bekleyen Furkan gönüllülerine uygulanan polis baskısının boyutları pes dedirtti. Mağdurlar yaşananları şu şekilde aktardı;

Adliye Önünde Furkan Gönüllülerine Çıkarılan Zorluk Pes Dedirtti
21 Eki 2019 13:59:11

“OTURAMAZSINIZ”

Emniyet mensupları, 18 Ekim Cuma günü adliye önünde bekleyen Furkan gönüllülerine zorluk çıkartarak engel olmak istedi. Polis baskısı mağdurları ve olaya tanıklık edenler, yaşananları anlattı.

Furkan Haber'e konuşan mağdurlar, cuma günü emniyet mensupları tarafından tartaklandıklarını, haksızlığa uğratıldıklarını ifade etti.

Ayrıca polis baskısının amatör kameralara yansıyan görüntülerinde bazı polislerin gönüllüleri, tekmelediği, el kaldırdığı "ben devletin polisiyim hepinizi buradan kaldırırım, polise saygı duyacaksınız" dediği görülüyor. Polise karşı mukavemet göstermeyen gönüllülere karşı bu sert tavır ise şaşkınlıkla karşılandı.

Oturarak mahkeme sonucunu bekleyen sivil vatandaşlara yönelik uygulanan baskının mağdurlarından Rıdvan Biçen ise adliye önünde yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Alparslan Hoca’nın bir seveni olarak eşi ve iki aylık kızıyla beraber adliye önünde beklemeye gittikleri ifade eden Biçen, polislerin kendilerine “oturamazsınız” dediklerini belirtti.

Oturmama nedenlerini sorduğunu ifade eden Biçen, bir grup polisin kendilerine müdahale etmeye başladığını belirtti.

“BÖYLE BİR MUAMELEYİ HAYATIMDA GÖRMEDİM”

Hayatında böyle bir muameleyi görmediğini belirten Biçen, polisin kendilerini tartakladıklarını, ağza alınmayacak küfürler ettiğini, ayaklarındaki botlar ile tekmelediklerini, bazı arkadaşlarının gömleklerinin yırtıldığını, bir gencin başına botlarla basıldığını ve bir polis memuru tarafından yumruklandığını ifade etti.

Tüm bunlara maruz kalmasına eşinin de şahitlik ettiğini ifade eden Biçen, bu hukuksuzluğu Allah’a bıraktığını ve Alparslan Hoca’ya desteğini sunmaya devam edeceğini belirtti.

Mağdur gönüllünün paylaşımları ve yapılan röportajlar şu şekilde;




0 Yorum

Yorum Yaz