Adliyeler yeniden açılıyor

Salgın nedeniyle adliyelerde yargılama faaliyetlerine verilen ara sona eriyor. Salı gününden itibaren tüm adliyeler, alınan tedbirlerle tam kapasite yeniden çalışmaya başlayacak.

Adliyeler yeniden açılıyor
14 Haz 2020 18:49:18

Kovid-19 kapsamında, yargılamalarla ilgili süreler, 30 Nisan’da yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 15 Haziran 2020’ye kadar ertelenmişti. Dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikâyet, itiraz ve zamanaşımı gibi tüm süreler durdurulmuştu.

2 aylık aranın ardından yeni bir uzatma kararı alınmadı. Bu nedenle normalleşme adımlarıyla birlikte adliyeler de 16 Haziran Salı günü tam kapasite çalışmak üzere kapılarını açıyor. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar yeniden başlayacak.

Duruşmalara verilen ara da sona erecek. Ancak 2 aylık ara ve pandemi sürecinde yaşanan iş uyuşmazlıkları nedeniyle adliyelerin iş yükünün artması bekleniyor.

Virüs nedeniyle oluşabilecek risklere karşı tedbirler ise elden bırakılmayacak. Bu kapsamda adliyelere maske ile girmek zorunlu olacak. Girişte güvenlik görevlileri tarafından ateş ölçümü yapılacak. Duruşma salonları da sık sık havalandırılacak. Duruşma salonun da ve adliye koridorlarında sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek.




0 Yorum

Yorum Yaz