“Ahlak Sorunu Var!”

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam Furkan Vakfı Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası önceki gün itikaf için gittikleri camii de imamın olay çıkartması üzerine yaşanan olayları anlattı.

“Ahlak Sorunu Var!”
25 Haz 2016 14:04:19

İki yıldır o camide problem var.

 Aslında genel olarak itikâf Türkiye’de yapılan bir şey değil. Biz bunu 15 yıldır yapıyoruz aşağı yukarı ama hiçbir zaman camii imamı bizimle itikâfa girmez, camii cemaatinden de itikâfa girmez. Yani aslında alışılmamış. Hocaların hiçbiri girmezler.

Diyanet başkanı girmiyor ki müftüler girsin.

Müftüler girmiyor ki imamlar girsin.

imamlar girmiyor ki cemaatler girsin.

Kendileri girmeyince başkalarının da girmesinden rahatsız oluyorlar. Bir bakıma kendi eksiklikleri ortaya çıkıyor. İmam zaten 5 vakit namazı camide kılmak zorunda bunun için maaş alıyor. Gelmişken orda kal işte. Kalmaz rahatlarını bozmazlar hiç rahatlarını bozmazlar. Bu seferde kalmak isteyenlere engeller çıkarıyorlar. Yani gidin izin falan alın diyor izin alma senin görevin aslında. Daha doğrusu izin diye bir şey yok ne izni itikâf var İslam’da. Kendileri bile mutlaka bir imama yılda bir defa itikâfı anlatma görevi verirler. Ama hiçbiri itikâf yapmaz hepsi edebiyatını yapıyorlar. Bu hocaların umurlarında değil! İtikâf yapmadığı için sen de ona sıkıntısın orada ‘Nerden başıma bela oldunuz’ böyle bakıyor meseleye Yani bu insanlar peygamberimizin unutulmuş sünnetini ihya ediyorlar. Ben imam olduğum halde yapmıyorum bunlar cami görevlisi değiller buna rağmen geliyorlar “Allah razı olsun belki bizde size özenir itikafa başlarız” diyeceklerine bide böyle engeller çıkarıyorlar.

Toma bizi engellemek için gelmiş değil.

Artık bilemiyorum benim gireceğim camiide 2-3 tane genç artık kim onları fitledi? Kim onları böyle gaza getirdi bilmiyorum. Caminin dışından bağırıp çağırıyorlarmış falan. Bizim arkadaşlar duymuşlar oraya toplanmış biraz kalabalık olmuşlar. Ben gece gittim sahur vaktinde çok fazla araba vardır bende şüphelendim acaba bir şey mi var diye sonra baktım camiinin kapısının önünde 4 tane polis otosu 15-20 kadar polis ben içeri gittim görmedim sonra toma gelmiş.

Toma bizim arkadaşlara bağıran çocukları engellemek için geldi.

Bu arada şunu söyleyeyim toma bizi engellemek için gelmiş değil internette de böyle haberler çıkmış doğru değil yani. Yani biz mücadele veririz kimseye de iftira atmayız. Onlar bize iftira atıyorlarda biz kimseye iftira atmayız. Toma bize su sıkmak için gelmedi. Toma bizim arkadaşlara bağıran çocukları engellemek için geldi. Biz bağıran ve küfredenlerle muhatap olmadık herkes sabırlı davrandı, polislerde onları oradan uzaklaştırmaya çalıştı.

Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek.

Ve şunu da söyleyeyim sabah namazında müftüde oradaydı kendi gözleriyle gördü cami dışından bağıranları Bu bir imamın yanlışı mıdır? İki yıldan beri bize böyle davranıyor. Geçen senede üzerimize kapıyı kilitlemişti. Bu sene de şarteli indirmiş. İmam “ya işte çocuklar atletle dolaşıyorlar ateri oynuyorlar” biz zaten küçük çocukları getirmiyoruz o atletle gezen senin oradaki mahallenin çocukları. biz üzüm yemeye geliyoruz. Siyasi bir maksatla gelmiyoruz. Bu bizim manevi ihtiyacımızdır peygamberimizinde sünnetidir hem bu sünneti canlandıralım hemde manevi ihtiyacımızı karşılayalım. Bizim de maneviyata ihtiyacımız var. Bizim derdimiz itikaf yapmak kavga yapmak değil. Biz orada 15 yıldır itikaf yapıyoruz hiç böyle bir şikayetimiz yok. Biz oraya ibadet etmeye itikaf yapmaya gidiyoruz yapmayan anlamıyor herhalde bunlar başka maksatla geldiler ya başka maksat yok korkma!

Ahlak sorunu var.

Arkadaşlar bugün gittiler müftü ile görüştüler. İzin verelim bu sorun bitsin. Sanki sorun izinden kaynaklanıyor bu arada bir ahlak sorunu var kimseye hoşgeldin demiyorlar böyle değildi eskiden.

Bizim arkadaşlarımız hakaret edemez, küfürlü konuşamaz.

Konuşma esnasında müftü “sizden olan biri olduğunu söyledi bana sövdü ” demiş. Şimdi arkadaşlar ben bizden birinin sövdüğüne inanmıyorum. Ama ben yine bir kez daha söylüyorum bizim arkadaşlarımız hakaret edemez, küfürlü konuşamaz. Eğer birisi böyle cahillik yapıyorsa biz buna müsaade etmeyiz bu cahilliği bıraksın. Bana öyle geliyor ki bu bir takım derin güçlerin işi. Büyük ihtimalle ara bozmak için müftü izin vermesin diye müftüğü de engellemeye çalışıyor. Bunlara karşıda dikkatli olun. Şu anda bu olay imamdan kaynaklanıyor da olabilir derin güçlerden, Akp’den de böyle bir talimat gelmiş olabilir emin değiliz. Eğer diğer şehirlerde de böyle engellemeler olursa anlayacağız ki bu AKP’nin işidir. Konferansları engellediği yetmiyor bunu da engelliyor deriz ama şuan henüz bunu diyecek bilgi elimizde yok . Müftüde zaten ben izin vermeye taraftarım diyen birisi. Yani henüz ortada da ne olduğu belli olmayan bir durum var. Çok sert çıkışlara gerek yok.

Ben buradan da tüm dünyaya ilan ediyorum!

Biri bizim adımızı kullanabilir her lafı da söyleyebilir küfürde edebilir o bizden demek değildir. Bizi bunlarla karşı karşıya getirip adımızı kötülemeye çalışıyorlar.



0 Yorum

Yorum Yaz