Aile Bakanlığı, Emine Bulut cinayetinde müdahillik talebinde bulundu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kırıkkale’de Emine Bulut'un öldürüldüğü olaya ilişkin davada 2 hukuk müşaviri görevlendirirken, Bulut'un 10 yaşındaki kızının psikolog gözetiminde tutulduğu kaydedildi.

Aile Bakanlığı, Emine Bulut cinayetinde müdahillik talebinde bulundu
23 Ağu 2019 14:52:44

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Emine Bulut'un eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma ve kovuşturma aşamasına müdahil olunması için dilekçe vererek 2 hukuk müşaviri görevlendirdi.

Bakanlık, saldırıya tanık olan çocuğun ise yakınlarının yanında olduğunu ve psikologların gözetiminde tutulduğunu bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ayrıca Kırıkkale'de yaşanan cinayete yönelik sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere de değinerek duyarlılık beklendiklerini kaydetti.

Bakanlık, Kırıkkale'de bir kadının boşandığı eşi tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma ve kovuşturma aşamasına müdahillik talebinde bulundu. 

Cinayetin ardından Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin olaya müdahil olduğu aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Çocuğun ve ailenin durumunun olayın yaşandığı andan itibaren takip edildiği belirtilen açıklamada, "Cinayeti gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz kanalı ile de davaya müdahil olunacaktır. Davaya soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdahil olunması için dilekçe verilmiş olup konu ile ilgili iki hukuk müşaviri görevlendirilmiştir."  

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Twitter hesabından da paylaşımda bulunarak Emine Bulut'un kızına destek olduklarını kaydetti.

38 yaşındaki Emine Bulut, Kırıkkalde'deki bir kafede ayrıldığı eşi tarafından kızının gözleri önünde öldürülmüştü.

Kafede saldırı sonrası çekilen görüntülerde Bulut'un "Ölmek istemiyorum" dediği, cinayete tanıklık eden 10 yaşındaki kızın ise "Anne lütfen ölme" diye ağladığı görülmüştü.

Hastaneye kaldırılan Emine Bulut yaşamını yitirmiş, binlerce kişi sosyal medyadan çağrıda bulunarak katilin en ağır cezayı alması ve kadın cinayetlerinin durdurulması çağrısı yapmıştı.

 

Independent Türkçe



0 Yorum

Yorum Yaz