Osmaniye Emniyetinden İlginç Savunma

Dün Osmaniye’de cami avlusunda Kur'an okuyan 3 vatandaş yasak olduğu gerekçesi ile evlerine gönderilmişti. Olayın tepki çekmesi üzerine Osmaniye Emniyeti açıklama yaptı.

Osmaniye Emniyetinden İlginç Savunma
17 Mayıs 2020 12:06:51

Dün iftar sonrası Kur'an okumak için cami avlusuna giden 3 vatandaş “Valilik kararı ile camide Kur'an okumak, namaz kılmak yasak, evlerinize gidin.” denilerek cami avlusundan çıkarılmıştı.

Diyanetin camilerde ferdi ibadet yapabilirsiniz açıklamasına rağmen vatandaşların Kur'an okumalarına müsaade edilmemesi gündem olurken 3 vatandaş için 50 kişilik polis ekibinin gönderilmesi ise tepki çekmişti. 

Bugün Osmaniye Emniyeti söz konusu müdahale ile ilgili açıklamada bulundu;

"16.05.2020 günü saat 21:30 sıralarında ilimiz Kadirli yolu üzeri İmamı Azam Camisi ile ilgili yapılan bir ihbarı değerlendirmek üzerine olay yerine Ekibimiz intikal etmiştir. Camii avlusundaki Üç şahsın sosyal mesafeyi korumadıklarının tespiti üzerine korumaları gerektiği uyarısı yapılarak herhangi bir müdahalede bulunmadan ayrılmaları sağlanmıştır. Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü görevimizi ifa ederken özellikle Covit-19 salgınıyla mücadelemizde milletimizin güvenliği ve sıhhati bizim için önem taşımaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımızın evde kalmaları, zaruri hallerde dışarıya çıkmaları, bu hallerde de sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak asli görevimizdir. Bazı sosyal medya hesaplarında asılsız iddialar ortaya atılmakta ve çarpıtmalar yapılmaktadır. Aziz milletimizin bu gibi asılsız iddialara ve çarpıtmalara itibar etmemelerini rica ederiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yapılan açıklamada olayın çarpıtıldığı, ihbar sebebiyle olay yerine gidildiği ve sosyal mesafe ihlal edildiği için vatandaşların evlerine gönderildiği bilgilerinin yer alması pes dedirtti.

Emniyetin açıklaması ve müdahalesi arasındaki çelişkiler ise şu soruları doğurdu:

“İhbar üzerine gidildi..” Bu nasıl bir ihbar ki müdahale için beraberinde akrep ve zırhlı araç bulunan 50-60 kişilik ekip gönderildi?

Sosyal Mesafeye uyulmadığı tespit edildi” Neden vatandaşlara “Valilik kararı ile camide Kuran okumak ve namaz kılmak yasak.” dendi?

“Üç şahsın sosyal mesafeyi korumadıklarının tespiti üzerine korumaları gerektiği uyarısı yapılarak herhangi bir müdahalede bulunmadan ayrılmaları sağlanmıştır.” Madem sorun sosyal mesafe neden evlerine gönderildiler? Cami avlusunda sosyal mesafeyi korumaları sağlanamaz mıydı?

“Bazı sosyal medya hesaplarında asılsız iddialar ortaya atılmakta ve çarpıtmalar yapılmaktadır.” Olayın özeti 3 vatandaşın Kuran okuduğu için cami avlusundan 50 kişilik polis ekibi tarafından çıkarılması şeklindedir. Emniyetin burada itiraz ettiği tek kısım avludan çıkarılma sebebidir ki bu da vatandaşların ifadeleri ile sabittir. O zaman söz konusu çarpıtma nedir?

Olayın mağduru vatandaşlardan biri ise emniyetin savunmasına sosyal medyadan şu şekilde tepki gösterdi;





0 Yorum

Yorum Yaz