Akit Şaşırtmadı, Çarpıttı!

Akit Şaşırtmadı, Çarpıttı!
20 Ara 2019 18:57:40

Ana akım medyanın aktörlerinden biri olan Yeniakit Gazetesi, bir kez daha gazetecilik ilkelerini hiçe sayarak "menfaat" dönüşü yaptı. Alparslan Kuytul Hoca'nın tahliyesi üzerine yaptığı objektif haber ile okurlarını şaşırtan Akit, Alparslan Hoca hakkında yaptığı son haberle yandaş ve tetikçi misyonunun değişmediğini göstermiş oldu.

Alparslan Hoca Akit'e Röportaj Vermek İstemedi

Yakın zamanda haksız bir şekilde tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Hoca'nın, Akit muhabirlerinin ısrarla istediği röportaj teklifini daha önce yaptıkları iftira dolu haberler ve bundan dolayı özür bile dilememişken kabul edemeyeceğini belirttiği öğrenildi.

Alparslan Hoca hakkında yaptığı çelişkili haberlerle dikkat çeken gazete, eski iftiralarına kaldığı yerden devam etti. Röportaj istekleri reddedilince arşivlerine bir komplo teorisi daha ekleyen gazeteden Alparslan Hoca'nın sözlerinin çarpıtıldığı, kumpas haber gecikmedi.

Geçmişte Alparslan Hoca'nın, Fetullah Gülen Camiası hakkındaki eleştirilerini gazetelerinde " Alparslan Hoca'dan" başlığıyla veren Akit, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, mağdur halkı savunduğu için hedef göstererek "darbe yanlısı" olarak lanse etti. Aradan çok zaman geçmeden Alparslan Hoca tutuklandı.

Akit Gazetesinin daha önce servis ettiği haberler şu şekilde;


Çelişkili haberlerine, "Onların hoşuna giden hakikatleri söyleyince bana hoca diyorlar, saygı duyuyorlar ama hoşlarına gitmeyen hakikatleri söyleyince darbeci, vatan haini diyorlar" diye tepki gösteren Alparslan Hoca, kendilerine haklarını helal etmeyeceğini ifade etmişti.

Çarpıtma ve Karalama Kampanyası Kaldığı Yerden Devam Ediyor...

Alparslan Hoca'nın tahliye olduktan sonra KHK TV'ye yaptığı açıklamalarından cımbızlamalar yapan gazete, "Alparslan Kuytul ayağının tozu ile KHK TV’ye açıklamalarda bulundu! FETÖ'cü teröristler için 'Kandırılmış saf Müslümanlar' dedi" başlığıyla servis edilen haberde Alparslan Hoca'nın sözlerini amacından saptırarak paylaştı.

Alparslan Hoca'yı darbe destekçisi gibi göstererek karalamaya çalışan Akit, daha öncede benzer haberler yaptığı için sosyal medyada tepki çekmiş ve sosyal medya kullanıcıları tarafından kınanmıştı.


Akit'in çarpıtma ve iftira içerikli haberleri ise şu şekilde;








Dün akşam Akit Gazetesi ile ilgi açıklamalarda bulunacağını söyleyen Semra Kuytul Hocahanım ise bugün sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu;




0 Yorum

Yorum Yaz