AKP'nin Şırnak Mitingi'ne 'Sosyal Mesafe' Tepkisi!

AKP'nin, Cumhurbaşkanı'nın da katılımıyla Şırnak'ta gerçekleştirdiği, kalabalık ve sosyal mesafenin dikkate alınmadığı il kongresi, özellikle 'Sosyal mesafe' cezası yiyen vatandaşlarca eleştiri yağmuruna tutuldu.

AKP'nin Şırnak Mitingi'ne 'Sosyal Mesafe' Tepkisi!
18 Eki 2020 22:50:44

AKP'den Miting Havasında Kongre!

Ak Parti'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bugün Şırnak'ta, miting havasında gerçekleştirdiği il kongresi sosyal medya kullanıcıları tarafından adeta topa tutuldu.

Miting alanındaki kalabalığa dikkat çeken bazı kullanıcılar, kampüslerin o alanlardan daha güvenli olduğunu vurgulayarak üniversitelerin açılışı için tarih isterken sosyal mesafeye dikkat ederek düzenledikleri eylemler sebebiyle, haksız yere yaklaşık 2 milyon lira para cezası alan Furkan Vakfı Gönüllüleri'nin yaptığı "Sana yasal, bize yasak mı?" yorumları dikkatlerden kaçmadı.

Sana Yasal, Bize Yasak Mı?

Düzenlenen mitingi eleştiren bazı Furkan Vakfı Gönüllüleri, sosyal mesafeye dikkat ederek namaz kılmak istedikleri için polisin orantısız müdahalesine maruz kaldıklarını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Sosyal mesafeye uyarak cemaatle namaz kılmak isteyen Furkan Gönüllüleri'ne joplarla, biber gazlarıyla müdahale edip sözüm ona 'Provokatör' diyenler; Ak Parti Şırnak il kongresinden haberiniz var mı? Yasaklar sadece muhalif olanlara mı? Size yasal, bize yasak mı?"

Size Virüs Bulaşmıyor Değil Mi?

Kendisine yazılan para cezasına dikkat çeken bir başka Furkan Gönüllüsü ise hak arayışını şu sözlerle dile getirdi:

"Yaptığımız basın açıklamalarında, aramızda 1 metre uzaklık olmasına rağmen bana üç defa, 3 bin 180 TL para cezası yazanlar ile kıyamet günü görüşürüz. AKPliler el ele omuz omuza verip resim çektiriyorlar, onlara bir şey diyen yok! Çünkü onlara virüs bulaşmıyor değil mi?"

Daha önce Saadet Partisi mensubu gençler de, bir gazete önünde sosyal mesafeli eylemleri bahane edilerek gözaltına alınıp para cezasına maruz kalmıştı.

AKP'nin Mesafesiz Mitingi İlk Değil!

Geçen ay yaşanan Giresun'daki sel felaketinin ardından bölgeye giden Cumhurbaşkanı'nın düzenlediği mitingde sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilmediği, yapılan mitingin ardından Cumhurbaşkanı'nın toplanan kalabalığa çay fırlattığı kaydedilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz