Ali Alagöz tahliye edilirken Alparslan Hoca neden tahliye edilmedi?

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir misafir olarak katıldığı Davet Meydanı kanalında Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz’ün tahliyesini değerlendirdi.

Ali Alagöz tahliye edilirken Alparslan Hoca neden tahliye edilmedi?
12 Eyl 2019 21:02:36

Davet Meydanı kanalı Alparslan Hocanın 6 Eylül günü gerçekleşen duruşmasını değerlendirdi.

Yayına konuk olan Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir “Dosyadaki birçok suçlama aynı olduğu halde neden Ali Alagöz tahliye edilirken Alparslan Hoca tahliye edilmedi?” sorusunu yanıtladı.

“Suç örgütü ve dolandırıcılık” iddiasıyla yargılanan Alparslan Hocanın siyaseten tutuklu bulunduğu davanın 4.duruşması 6 Eylül tarihinde gerçekleşmişti.

Sanıkların savunma yapmasına müsaade edilmeyen duruşmada Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz’ün tahliyesine, Alparslan Hocanın ise tutukluluğunun devamına karar verilmiş ve benzer suçlamalardan 19 aydır haksız yere cezaevinde bulunmalarına rağmen sadece birinin tahliye edilmesi tepkilere sebep olmuştu.

Mahkeme sonrası Davet Meydanı kanalına konuk olan Demir, Alparslan Hocanın mahkeme heyetinin ilk duruşmada tahliye vererek dosya ile ilgili kanaatini belirttiğini ifade etti.

Demir mahkeme heyeti için “Sayın mahkeme ile ilgili olarak daha önce de konuşmuştuk. 40’a yakın klasör, 120 sayfa iddianame 4. ACM tarafından 6 ay boyunca okundu. 3 gün süren duruşma, avukat ve müvekkillerin savunması sonucunda mahkeme heyeti başta Alparslan Hoca olmak üzere 3 kişinin tahliyesine karar verdi. Böylece mahkeme heyeti kendi iradesini ve bu dosya hakkındaki kanaatini ilk duruşmada ortaya koymuş oldu. Ancak ilerleyen duruşmalarda sonradan gelen talimatlar ya da baskılar nedeniyle böyle bir karar almak durumunda kaldığı kanaatindeyim.” yorumunda bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz