Almanya: Akdeniz’de en ufak kıvılcım felaket olur

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'la bir araya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Doğu Akdeniz krizinin Avrupa Birliği'ni de ilgilendirdiğini söyledi, diyaloğa hazır olduklarını ancak ülkenin egemenlik haklarını savunacaklarını belirtti.

Almanya: Akdeniz’de en ufak kıvılcım felaket olur
25 Ağu 2020 16:38:37

Doğu Akdeniz’de sismik araştırmalar nedeniyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginliğin dinmesi için arabuluculuk yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi. Dendias, ‘diyaloğa hazır olduklarını ancak ülkenin egemenlik haklarını savunacaklarını’ söyledi.

YUNANİSTAN: TÜRKİYE İHLALLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Doğu Akdeniz krizinin yalnızca iki NATO müttefikini değil, Avrupa Birliği’ni de ilgilendirdiğini söyleyen Dendias, Türkiye’nin ‘uluslararası hukuk ihlallerinin sürdürdüğünü’ belirtti.

ALMANYA: ATEŞLE OYNAMAKTAN FARKI YOK

Daha önce de Ankara ile Atina’ya ‘doğrudan görüşme’ için çağrıdan bulunan Maas, Doğu Akdeniz’de çakışan hak iddiaları konusundaki anlaşmazlığın doğrudan müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini dile getirdi. “Doğu Akdeniz’deki mevcut durumun ateşle oynamaktan bir farkı yok” diyen Maas, ‘en ufak kıvılcımın felakete yok açabileceğini’ söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz