Alparslan Hoca: AKP'li, MHP'li ya da Vatan Parti'li olsaydım hapse atılmazdım!

Hukuksuzca tutuklanarak Ağrı Patnos Cezaevi'ne gönderilen Alparslan Hoca, cezaevinden yeni mesaj gönderdi. Alparslan Hoca, haksızca tutuklanıp sürgün edilmesi üzerine manevi işkencelere maruz kaldığını vurguladı.

Alparslan Hoca: AKP'li, MHP'li ya da Vatan Parti'li olsaydım hapse atılmazdım!
06 Haz 2022 20:51:34

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca, 9 Mayıs'ta hukuksuzca tutuklanarak Ağrı Patnos L Tipi Cezaevine sürgün edilmişti. Gönderdiği yeni mesajda dikkat çekici açıklamalarda bulunan Alparslan Hoca:

"Ben AKP'li, MHP'li ya da Vatan Parti'li olsaydım bugün böyle yalan dolanlarla hapse atılmazdım. Bırakın böyle yalan dolanlarla hapse atılmayı, çok daha önemli suçlar işlemiş olsam dahi hapiste olmazdım. Bunun örnekleri de çoktur. 

Hatta iktidarı destekleyen bir hoca olsaydım beni baş tacı ederlerdi. Muhalefet edince yerimiz zindan oluyor. Hem de bana ithamda bulunan kişinin karakterine, kişiliğine ve yalancılığına bakmadan!

Adana Emniyeti'nin 20 Mart'ta binlerce arkadaşımıza uyguladığı sokak işkencesi sonrasında Süleyman Soylu yaptığı açıklamada beni kastederek "Türkiye Cumhuriyeti gerekeni yapacaktır." demişti. Demek ki bahsettiği, beni hapse attırmak ve Patnos'a sürgün etmekmiş. 

Burada da rahat bırakmayıp her gün disiplin soruşturması açtırmak, telefon hakkımı elimden almak gibi manevi işkenceler yapmakmış.
Adaletin olduğu ülkede savcılar suçu ispat eder. Adaletin olmadığı ülkede ise sanıklar suçsuzluğunu ispat etmek zorunda bırakılır. 

Adaletin olduğu ülkede önce suçun delilleri ortaya konur. Sonra kişiye kendisini savunma hakkı verilir. Suçluysa tutuklanır. Adaletin olmadığı ülkede ise önce kişiler (muhalifler) tutuklanır, sonra suç ve suçun delilleri üretilir. 

Bir-iki sene zindana atılır ve daha sonra kendisini savunma hakkı verilir. Savcı suçun varlığını ispat edemeyince de kişiye; 'Sen suçsuzluğunu ispat et!' denir. Bu zor işi başarabilirse 'Pardon!' denilip bırakılır. 

Bu arada kişinin hayatından bir-iki sene çalınır. Ailesi perişan edilir, çocuklarının ahlâkı ve eğitimi düşünülmez. Ne yiyip ne içecekleri hesap edilmez. İşte böyle olmasın diye Allah adaleti emreder. Peygamberimiz de; 'Şüphelerle cezaları durdurunuz.' buyurur.

Adaletin olduğu ülkede şüpheden sanık yararlandığı halde adaletin olmadığı ülkede şüphelerle insanlara ceza verilir. Özellikle de muhaliflere.
Yerimiz zindan dahi olsa adaletli yaşamanın şerefine talibiz. Korkakça rahat yaşayacağıma şereflice zindanda yaşamayı tercih ederim." ifadelerini kaydetti. 



0 Yorum

Yorum Yaz